SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGEÇMİŞ ZARARLAR KAPANMADAN TEMETTÜ BEKLENMEMELİ-
SORU : Sizce Makine Takım ne olur? Hissenin performansı hakkında değerlendirmede bulunabilir misiniz? Gönderen : Cem Şen10.04.2022, 20:57

Bir hissenin fiyatının ne olacağıyla ilgili değerlendirmede bulunurken süre kavramını göz ardı etmemeli. Neticede hissenin fiyatı kısa zaman aralığında düşerken uzun zaman diliminde yükselen bir niteliğe sahip olabilir. Bireysel yatırımcı açısından bu noktada asıl olan uzun vadede nasıl bir performans sergileyeceğidir. Uzun vadeli hareketin ana damarı şirketin mali yapısıdır. Şirketin gelir ve kâr büyümesi fiyattaki artışın ne boyutta olabileceğine dair güçlü işaretler verir. Makina Takım’ın 2021 yılına kadar güçlü bir kârlılık yakalama noktasında zayıf kaldığı görülüyor. Her ne kadar zarar etmese de oluşan kâr rakamları düşük idi. 2021 yılı faaliyet dönemindeyse kârını yüzde 263,48 artırmayı başardı. Cirodaki artış firmanın kârını büyütmede etkili oldu. Hissenin fiyatındaki hareketlenmeyse kârdaki büyümenin öncesine dayanıyor. Piyasadaki genel çıkışla birlikte Makina Takım, Mart 2020’de en düşük 96 kuruşa kadar inerken sonrasında sürekli yükseldi. Hisse, bir yıl sonra Mart 2021’de zirvesi 5,41 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 3,14 TL seviyelerinde işlem görüyor. Oluşan kârlılığa rağmen henüz 174 milyon TL tutarındaki geçmiş yıl zararını eritemedi. Uzun süredir nakit temettü ödemesi olmayan firmanın geçmiş yıl zararlarını kapatmadan temettü ödemesi beklenmemeli.

MAKINA TAKIM MAKTK

Alış0,00

Satış6,80

Gün İçi En Düşük6,76

Gün İçi En Yüksek6,87

PD/DD3,04

FK9,95

Fiyat6,80

Değişim0,44%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI