SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATIN HIZINA KÂRI YETİŞEMİYOR-
SORU : Servet GMYO çıkacak mı düşecek mi? Bir türlü karar veremedi? Sizce ne yapacak bu kağıt? Gönderen : Orhan Ergin13.04.2022, 18:36

Bir hissenin yükselişiyle ilgili yorumda bulunurken hangi zaman aralığına göre değerlendirme yapıldığı önemlidir. Zira kısa zaman aralığında hisse için düştüğü yönünde bir yorum yapılırken uzun vadede hayli prim yapmış olduğu görülebilir. Bu değerlendirme Servet GMYO hissesi için de geçerlidir. Hissenin fiyatı şimdilerde 82 TL seviyelerinde bulunuyor. Geçtiğimiz şubat ayında ise bu rakam 115,30 TL’ye kadar yükselmişti. Öte yandan Mart 2021’de en yüksek 139 TL’yi görmüştü. Hissenin son bir yılda ciddi bir dalgalanma yaşadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Ancak bunun gerisindeki ana nedenin üç yıl kadar önce başlayan fiyat çıkışının olduğu göz ardı edilmemeli. Servet GMYO, düzeltilmiş verilerle Mart 2019’da 3,02 TL’yi test etmişti. Bu fiyat baz alındığında hissenin bir yılda yaşadığı düşüşe rağmen hâlâ çıkış seviyesinin 27 kat üzerinde olduğu görülmekte. Neticede geride kalan üç yılda her yıla fiyatın dokuza katlandığı söylenebilir. Ancak bu noktada hemen belirtmek gerekiyor ki şirketin kârı aynı hızla büyümüyor. Bu da satış yaşanmasında etkili olan bir unsur.

SERVET GMYO SRVGY

Alış0,00

Satış317,75

Gün İçi En Düşük310,25

Gün İçi En Yüksek320,50

PD/DD2,06

FK3,93

Fiyat317,75

Değişim2,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI