SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI ÖZVARLIK DEĞERİNİN ALTINDA-
SORU : Yeni İş C hissesi aldım. Hisse buralardan ne kadar zamanda çıkar. Çok beklemem gerekir mi? Gönderen : Nazif Kaya29.12.2020, 20:58

İş C hissesi uzun vadede yatayda hareket ediyor. Son dört yılda beş defa düzeltilmiş verilerle 7 TL’nin üzerine çıksa da her defasında bu atakları kalıcı olamadı ve bir süre sonra gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydı. Şüphesiz bunda bankacılık sektörüne yönelik yabancı satışlarının etkisi bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz kasım ayında hisse 7,19 TL’ye kadar yükseldi. Ancak yine tutunamadı ve aşağı çekilmek zorunda kaldı. Şimdilerde de 6,90 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaklaşık 1,5 aydır zirvesinde yatayda hareket ediyor. Hissenin mevcut seviyeleri destek yapabilmesi aynı zamanda gerçekleştireceği ataklarda enerji toplamasına olanak bulabilecektir. Bunun için yabancı ya da yerli kurumsal yatırımcıların ilgisinin güçlenebilmesi şart. Neticede yaklaşık 4,5 milyon TL sermayesi olan bankanın yaklaşık 1,4 milyar adet hissesi pazarda yer alıyor. Oldukça hacimli bir piyasaya sahip olan hissede çıkışın sürekliliğinin olabilmesi için kurumsal yatırımcı ilgisini zorunlu kılıyor. Geçtiğimiz bir yıl içinde yabancılar fırsat buldukça satış yönlü işlemlerde bulunması yaşanan çıkışların aşağıya dönmesine yol açtı. Satış baskısı gerek İş Bankası gerekse sektördeki birçok bankanın özvarlıklarının altında fiyatla işlem görmesinin ana nedeni olmakta. Son kapanışa göre piyasa defter değeri 0,48 olan bankanın fiyat kazanç oranı da 4,14 seviyesinde. Makul göstergelere rağmen yabancılar Ocak-Kasım 2020 döneminde toplamda net 119,3 milyon dolar satış gerçekleştirdi. Kasım ayındaki yüksek alımlar hisseyi 7 TL’nin üzerine çıkarsa da devamı gelmedi. Alımların devam etmesi halinde ise çıkış ivmesinin sürmesi mümkün olabilecektir.

IS BANKASI (C) ISCTR

Alış0,00

Satış12,70

Gün İçi En Düşük12,64

Gün İçi En Yüksek13,06

PD/DD0,47

FK1,76

Fiyat12,70

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI