SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI KÂRIN GERİSİNDE KALDI -
SORU : Mistral GYO, güçlü bir portföyü olmasına rağmen fiyatı neden düşük? Mistral GYO ile ilgili öngörünüz nedir? Gönderen : Mehmet Eren12.03.2023, 20:45

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının ana iş kolu taşınmazlar ve bunlardan elde edilen kira gelirleridir. Özellikle de kira gelirine dayalı ticari faaliyet yürütenlerin gelir ve kârlılıkları da öngörülebilir niteliktedir. Kriz dönemlerinde bu gelirlerin aşağıya çekilme olasılığı artarken enflasyonist ortamlarda artış daha hızlı olabilmektedir. Geçtiğimiz yıl artan enflasyon ve taşınmazlardaki fiyat artışı tüm gayrimenkul yatırım ortaklıkların portföylerinin hızlı bir şekilde değerlenmesine olanak tanıdı. Söz konusu durum hisselerin fiyatını da yukarı yönlü destekledi. Mistral GMYO hissesi de bu süre içinde prim yaptı. Şubat 2022’de düzeltilmiş verilerle en düşük 3,53 TL’ye kadar inerken Kasım 2022’de 8,24 TL’ye kadar çıktı. Ancak zirveden gelen kâr satışları neticesinde geriledi. Şimdilerde de 6,37 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin özellikle son iki yılda kârında belli bir artış söz konusu. Ancak fiyatın tutuk kaldı. Bu da şirketin performansına rağmen yatırımcının ilgi gösterme noktasında temkinli bir duruş sergilediğini gösteriyor. Unutmamak gerekir ki borsada her zaman mali performansa paralel bir fiyat hareketi olmaz. Kârdaki artışa rağmen yatırımcı devamının geleceği noktasında tereddütlü olması halinde mesafesini koruyabilir.

MISTRAL GMYO MSGYO

Alış0,00

Satış14,13

Gün İçi En Düşük13,85

Gün İçi En Yüksek14,39

PD/DD1,40

FK2,13

Fiyat14,13

Değişim-0,77%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI