SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : MSGYO geçtiğimiz sene %70 bedelsiz hisse verdi. Bu sene de vermesini bekliyor musunuz? Gönderen : Özgür31.03.2019, 11:48

Bir şirketin bedelsiz vermesi ya da nakit kâr payı dağıtması için kâr etmesi gerekiyor. Kâr arttığı ölçüde temettü ve bedelsiz verme ihtimali de yükselecektir. Mistral GYO, 2017 faaliyet döneminde yüksek satış gelirlerine bağlı olarak dönem sonunda kayda değer kâr elde etti ve bu tutarı bedelsiz vererek sermayesine ilave etti. Şirket geçtiğimiz yıl temmuz ve aralık aylarında sırasıyla yüzde 100 ve yüzde 72 oranlarında bedelsiz verdi. A Ancak 2018 faaliyet döneminde aynı performans gözlenmezken şirketin oluşan dönem sonu kârı 6,1 milyon TL’de kaldı. Söz konusu durum firmanın bu yıl bedelsiz ya da nakit temettü verme ihtimalini hayli düşürüyor. Aksi yönde karar alınması halinde ise sermayesinin 134,2 milyon TL olduğu nazara alındığında oldukça mütevazı bir temettü söz konusu olacaktır. Şirketin içinde bulunduğu sektörün zayıf seyri ister istemez hissenin fiyatını olumsuz yönde etkiliyor. Bir önceki yıl yaşanan gelir ve kâr artışı hisseye olumlu yönde yansırken fiyat düzeltilmiş verilerle 3,34 TL’ye kadar yükseldi. Ancak mali performansın devamının gelmemesi hisseyi de olumsuz yönde etkiledi ve gelen satışların da etkisiyle hızla değer yitirdi. Şimdilerde 1,20 TL’den işlem gören hisse, halka arz rakamının altında hareket ediyor. Hissenin boraya geldiği 19 Ocak 2017 tarihli açılış fiyatı 1,53 TL’ye denk geliyor. Şirket piyasalardaki genel düşüşün de etkisiyle gerilerken nominal değerinin üzerinde tutunabilmesi önemli. Son kapanışına göre hissenin fiyat kazanç oranı 26,36 seviyesinde bulunuyor. Bu oran gerileyen fiyata rağmen 5,00 olan sektör ortalamasının hayli üzerinde kalıyor. Bu durum mevcut fiyatın daha da gerileme olasılığını gündeme getirmekte.

MISTRAL GMYO MSGYO

Alış0,00

Satış14,13

Gün İçi En Düşük13,85

Gün İçi En Yüksek14,39

PD/DD1,40

FK2,13

Fiyat14,13

Değişim-0,77%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI