SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI DEFTER DEĞERİNİN ALTINDA -
SORU : Uşak Seramik’in son günlerdeki hareketini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu hisse alınır mı? Gönderen : Mehmet Kızıl14.06.2023, 07:54

Hisse senetleri çeşitli nedenlere bağlı olarak iniş çıkışlar gerçekleştirebilir. Bu hareketlenmeler ileriye dönük güçlü bir beklentinin sinyali olabileceği gibi spekülatif düzeyde kalan bir dalgalanma da olabilir. Yatırımcının yapması gereken ise yaşanan hareketin nedenini tespit edebilmektir. Eğer şirketle ilgili uzun vadede firmanın gelir ve kârını destekleyecek bir gelişme varsa hissenin alınması için bir neden de vardır. Eğer böylesi bir gelişme söz konusu değilse o taktirde spekülatif düzeyde kalan bir dalgalanmadan bahsetmek gerekecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Uşak Seramik’in fiyat seyri takip edildiğinde yönü yukarı olmakla birlikte dalgalı bir seyirle hareket ettiğini belirtmek yanlış olmayacaktır. Ancak bu hareketin arzu edilen güçte olduğunu söylemek hayli zor. Zira Ekim 2011’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,64 TL’ye kadar çıkan hisse, ardından gerilerken 2014 yılında düzeltilmiş verilerle en düşük 38 kuruşa kadar indi. Sonrasında gözlenen çıkışa rağmen son işlem gününde kapanışını 3,34 TL’den gerçekleştirdi. Geride kalan yaklaşık 12 yılda zirvesini bir daha test edemedi. Son beş yılda kârında istikrarlı bir büyüme sergilemesine rağmen yatırımcı ilgisinin aynı güçte olmadığı görülüyor. Fiyat kazanç oranının 4,71 ve piyasa defter değerinin 0,93 olması da bu tespiti destekler nitelikte. Yatırımcının yeterli ilgiyi göstermemesi hissenin fiyatının düşük kalmasında etkili oluyor.

USAK SERAMIK USAK

Alış0,00

Satış9,66

Gün İçi En Düşük9,50

Gün İçi En Yüksek9,74

PD/DD0,99

FK13,93

Fiyat9,66

Değişim2,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI