SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİ SÜRECİ UZAYACAK-
SORU : Uşak hissesinde devre kesici tek fiyat uygulaması ne demek? Elimde altı bin lot hisse var. Ne yapayım? Gönderen : Selahattin 24.03.2020, 13:13

Hisse senetlerinde zaman zaman spekülatif dalgalanmalardan yatırımcıların mağdur olmaması için çeşitli tedbirler devreye girebilmektedir. Belli süreyle kredili işlem yasağı ya da açığa satış yasağı gelebileceği gibi tek fiyat yönteminin devreye alınması da bu tedbirler arasında yer alabilmektedir. Tek fiyat yönteminde gelen alım satım emirleri hemen eşleştirilmeyip toplanmakta ve en yüksek miktarda işlemin gerçekleşmesini sağlayan fiyattan tüm işlemler gerçekleştirilmektedir. Burada da amaç oluşan sert fiyat dalgalanmalarını minimize ederek yatırımcıların olası zarara uğramasına mani olmaktır. Uşak Seramik hissesi için geçtiğimiz günlerde farklı zamanlarda tek fiyat uygulamasına geçildi. Son olarak 17 Mart 2020 gününden başlayarak hissede sürekli işlemlere ara verilirken tek fiyat emir toplama uygulaması getirildi. Hissenin fiyatı ise 19 Şubat 2020 günü en yüksek 2,15 TL’ye kadar çıkarken sonrasında hızla geriledi ve düşüş 17 Mart gününe kadar sürdü. Hisse nominal değerinin altına kaysa da gerçekleşen yüzde 8,42 oranındaki artışla birlikte son işlem günü olan 24 Mart 2020 günü kapanışını 1,03 TL’den gerçekleştirdi. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket geçtiğimiz ocak ayında aldığı kararla sermayesini 100 milyon TL’den yüzde 145 oranında nakit artışı ile 245 milyon TL’ye yükselteceğini duyurdu. Gerçekleştirilecek sermaye artışından elde edilecek kaynak ise banka kredileri ile doğalgaz, elektrik, işçilik ve çek ödemelerinde kullanılacak. Bu anlamıyla elde edilmesi beklenen fonun yeni yatırımlara ayrılma şansı bulunmuyor. Öte yandan Covid-19 salgını borsada ciddi bir satış baskısına yol açarken söz konusu durum bedelli sermaye artırımının da ötelenmesine yol açacaktır.

USAK SERAMIK USAK

Alış0,00

Satış10,13

Gün İçi En Düşük9,97

Gün İçi En Yüksek10,38

PD/DD1,03

FK14,61

Fiyat10,13

Değişim-0,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI