SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıESAS FAALİYETİ HEP ZARAR-
SORU : Yeşil Yapı güvendiğim bir hisseydi. Hisse için artık yükselme zamanı geldi denebilir mi? Gönderen : Ahmet Ayyıldız13.03.2022, 09:20

Yatırımcıların takip ettikleri hisselerle ilgili değerlendirmelerini, finansal verilere dayandırarak yapması olası riskleri minimize etmesi açısından doğru bir yaklaşımdır. Bunun yanı sıra mantığın kenara bırakılarak duyguların öne çıktığı durumlar hiç de az değildir. Şirket zarar etmesine ve büyüme sergileyememesine rağmen temelsiz beklenti ve inançla bir hissede uzun süre kalanlar olabilmektedir. Eğer finansal bir temeli yoksa söz konusu beklenti fazla anlamlı olmayacaktır. Bu tespit Yeşil Yapı için de geçerlidir. Şirket son iki yılda kâr açıklamış olsa da henüz önceki yıllardan gelen zararlarını kapatabilmiş değil. Şirketin 2021 yıl sonu bilançosunda ana ortaklık kârı 27 milyon TL olsa da birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 208,1 milyon TL. Geçmiş yıl zararlarını kapatabilmesi için kârlı yapının güçlenebilmesi gerekiyor. Daha önemli problem ise esas faaliyetlerinden henüz kâr edememesi. Şimdilerde firmanın kâr etmesine yol açan kalem yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelir ile özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımları. Esas faaliyetlerinden ötürü kâr edememesi yatırımcıların hisseye mesafeli duruş sergilemelerindeki ana etken. Bu durum hissenin dip seviyelerde kalmasına yol açıyor. Düşük ilgi hisse nominal değerinin altında kalmasına sebep oluyor. Takip edilen şirketlerin esas faaliyetlerinden dolayı kâr ettiğini görebilmek bakılan öncelikli kriterlerden biri olmalı.

YESIL YAPI YYAPI

Alış0,00

Satış5,34

Gün İçi En Düşük4,35

Gün İçi En Yüksek4,86

PD/DD0,92

FK2,20

Fiyat5,34

Değişim9,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI