SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıENERJİ DEPOLAMA YATIRIMI İÇİN KREDİ BULDU-
SORU : Yeo Teknoloji’nin bu kadar düşmesi sizce normal mi? Bilgi için şimdiden teşekkürler. Gönderen : Hüseyin Çifçi26.12.2023, 18:30

Piyasada işlem gören hisselerin arz ve talep dengesine bağlı olarak gerilemesi ya da değerinin artması olağan bir durumdur. Kısa zaman dilimlerinde dalgalanmalar daha ziyade piyasadaki gelişmelerden kaynaklanırken uzun vadede şirketin mali yapısı fiyat üzerinde daha belirleyici bir faktör olarak öne çıkar. Bu nedenle hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken kısa zaman dilimleri yerine geniş zaman penceresinden bakmakta yarar var. Yeo Teknoloji’nin fiyat hareketi takip edildiğinde zaman zaman yukarı ataklar sergilediği sonrasında bu çıkışı sindirme amaçlı düzeltmelerde bulunduğunu gözlemekteyiz. Son olarak Ekim 2023’te en yüksek 286 TL’ye kadar çıkan hisse, buradan gelen satışlarla birlikte yönünü aşağıya çevirdi. Son işlem gününde de kapanışını 145,40 TL’den gerçekleştirdi. Satışların bu bölgede alıcılar tarafından dengelenememesi halinde fiyatın 130 TL bölgesine kadar inmesi gündeme gelebilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatına daha geniş bir yelpazeden bakıldığında yaşanan değer kaybına rağmen mevcut fiyatın zirve seviyelerine daha yakın durduğu da göz ardı edilmemeli. Zira Eylül 2021’de borsaya gelen hissenin ilk açılış fiyatının düzeltilmiş verilerle 5,44 TL’ye denk geldiği gözleniyor. Hisse her ne kadar zirvesinin gerisine düşmüş olsa da geride kalan iki yılı aşkın sürede fiyatını yaklaşık 27 kat üzerinde fiyattan işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yüzde 100 iştiraki Reap Batarya ile ilgili. Söz konusu iştirakin bünyesinde devam eden giga fabrika yatırımı finansmanında kullanmak üzere uzun vadeli kredinin sağlandığı belirtildi. Reap Batarya’nın Tuzla'da kuracağı enerji depolama sistemleri ilk yıl için 1 GWh kapasiteye ve üç yıl içinde toplam 5 GWh kapasiteye ulaşacak. Geçtiğimiz eylül ayında başlanan yatırımın 2024’ün ikinci yarısında seri üretime başlaması hedefleniyor.

YEO TEKNOLOJI ENERJI YEOTK

Alış0,00

Satış221,20

Gün İçi En Düşük219,30

Gün İçi En Yüksek232,00

PD/DD28,51

FK45,98

Fiyat221,20

Değişim2,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI