SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞEN KÂRDAN ZARARA -
SORU : Yeşil Yatırım Holding orta ve uzun vadede nasıl bir seyir izler? Bu hissede kalınır mı? Gönderen : Zeynep Şener28.02.2023, 19:31

Şirketlerle ilgili beklenti firmanın gelir ve kâr üretme gücüyle yakından alakalıdır. Eğer firma gelir ve kâr üretebiliyor ve bunu da düzenli olarak büyütebiliyorsa yatırımcının hisseye yönelmesi için anlamlı bir nedeni olacaktır. Zarar eden ya da kârını büyütemeyen şirket ise küçülüyor demektir. Bu halde hissenin değerinin artması değil düşmesi ağırlık bulacaktır. Yeşil Yatırım Holding geride kalan dört yılın ilkinde zarar ederken son iki yılda düşen bir kârlılık söz konusu. Son açıklanan 2022 dokuz aylık faaliyet döneminde ise yine zarar yazdı. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonu mali verilerinde de yine zarar açıklaması beklenmeli. Veriler şirketin ileriye dönük beklenti oluşturmasına olanak vermiyor. Mevcut şartlar altında hisseye yönelik beklentiye girmek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Hissenin fiyatı ise zaman zaman oldukça spekülatif hareketlerde bulunabilmekte. Son olarak Ocak 2023’te 6,79 TL’ye kadar çıkan hisse şimdilerde 3,82 TL seviyesinde bulunuyor. Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârını büyüten firmaların takip edilmesinde yarar var.

YESIL YATIRIM HOLDING YESIL

Alış0,00

Satış4,31

Gün İçi En Düşük4,30

Gün İçi En Yüksek4,73

PD/DD1,43

FK0,00

Fiyat4,31

Değişim-9,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI