SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÖRT YILDA YÜKSEK PERFORMANS-
SORU : Ufuk Yatırım hissesinin kısa vadede durumunu nasıl öngörüyorsunuz? Mart sonu nereye kadar çıkar? Gönderen : Nurten Kibar15.03.2023, 19:29

Borsada gerçekleştirilecek işlemlerde kısa süreli beklentilerle hareket edilmesinin her zaman için riski yükselteceğini unutmamalı. Firma ister güçlü ister zayıf bir mali yapıya sahip olsun kısa zaman aralığındaki fiyat hareketleri üzerindeki belirleyici faktör piyasadaki genel gelişmelerdir. Bu da riski artırır. Kısa zaman diliminde öngörüde bulunma imkanı zayıftır ve bunun neticesinde bekleme imkanı olmayan yatırımcı açısından risk yükselir. Bu nedenledir ki borsanın uzun vadeli bir yatırım alanı olduğu unutulmadan hareket edilmesinde yarar vardır. Ufuk Yatırım uzunca süre düşen bir eğimle hareket etmesinin ardından son dört yıldır yükselen bir hareket gerçekleştiriyor. Hissenin fiyatı Mayıs 2009’da en düşük 97 kuruşa kadar inerken Temmuz 2022’de 99 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 57,15 TL’den işlem görüyor. Şirket zarar üreten bir yapıdan kâr eden niteliğe dönmeyi başardı. Son üç yılda kâr ederken 2022 faaliyet döneminde kârında önceki yıla göre bir düşüş söz konusu. Bununla birlikte şirketin kârlı yapısı göstergelerinin makul seviyelerde oluşmasına imkan veriyor. Kârın artarak devam edebilmesi yatırımcı ilgisinin güçlenmesi açısından önemli olduğu göz ardı edilmemeli.

UFUK YATIRIM UFUK

Alış0,00

Satış559,00

Gün İçi En Düşük501,50

Gün İçi En Yüksek559,00

PD/DD21,93

FK0,00

Fiyat559,00

Değişim8,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI