SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÖRDÜNCÜ BÜYÜK ÇIKIŞIN ARDINDAN DÜŞÜYOR-
SORU : Dagi Yatırım Holding bir ayı geçtin süredir düşüş trendinde. Yakın vadede beklenti ne yönde acaba? Gönderen : Yunus Tavşan18.08.2022, 18:09

Borsada kısa vadeli beklentilerle yapılacak işlemlerde kazanç olasılığı bireysel yatırımcılar açısından hayli riskidir. Firmanın mali yapısı güçlü olsa dahi kısa vadede fiyat hareketi üzerinde mali yapıdan ziyade piyasadaki gelişmeler daha etkilidir. Bu da bireysel yatırımcı nezdinde riski yükseltirken zarar ihtimalini artırır. Profesyoneller sahip oldukları olanaklarla kısa vadede daha fazla kazanç sağlama olanağına sahip olabilmektedirler. Ancak bu durum bireysel yatırımcı için zordur. Bu nedenledir ki uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi daha doğru bir bakış açısı olacaktır. Dagi Yatırım Holding’in fiyat seyri takip edildiğinde Ocak 2020’den bu yana dört büyük dalga ile yukarı atakta bulunduğu ve her defasında da geri çekildiği gözleniyor. Ocak 2020’de ilk atak 2,03 TL’den başlarken dördüncü dalgada Nisan 2022’de zirvesi 34 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte tekrar bir gerileme yaşanırken şimdilerde 23,52 TL’den işlem görüyor. Önceki dalgalanmaların benzerini gerçekleştirmesi halinde mevcut gerilemeyi dördüncü düşüş dalgası olarak nitelendirmek mümkün olacak. Böylesi bir durumda satış baskısının devam etmesi ve hissenin daha da gerilemesi gündeme gelecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin mali yapısı incelendiğindeyse geride kalan beş yılın ilk ikisinde zarar eden şirketin son üç yılda ise inişli çıkışlı da olsa kâr açıkladığı gözleniyor. Son açıklanan 2022 altı aylık mali tablosunda da kârı arttı. Dönem kârının artmasında özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların kâr payından gelen tutar etkili oldu. Şirketin mevcut faaliyetinde önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da kâr açıklaması mümkün olabilecek.

DAGI YATIRIM HOLDING DAGHL

Alış0,00

Satış19,39

Gün İçi En Düşük18,39

Gün İçi En Yüksek19,48

PD/DD19,27

FK0,00

Fiyat19,39

Değişim1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI