SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDESTEK BÖLGESİNE YAKLAŞTI-
SORU : Tuborg’dan hisse almıştım. Bir ay falan oldu. Şimdi satacağım. Ne yapayım satayım mı? Gönderen : Alpay Güvercin21.03.2021, 18:50

Birikim sahiplerinin borsada alım yapmasının temel gayesi kâr etmektir. Eğer yatırımcı satın aldığı hisseden beklediği kazancı elde edebilmişse hisse de satış potasına artık girmiş demektir. Ancak ne zaman satılacağı noktasında kararı verecek olan nihayetinde yatırımcının kendisidir. Kuşkusuz verilecek kararda belirleyici olan temel unsur hedef fiyata ulaşıp ulaşılmadığıdır. Sonuçta yatırımcı hisseyle alakalı işlemde bulunurken belli bir öngörüyle hareket eder. Hedef fiyata ulaştığında ya da yeterli gördüğünde satış koşulları da oluşmuştur. Türk Tuborg’u da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Fiyat seyri takip edildiğinde arada düzeltmeler olsa da uzun vadede yükselen kanal içinde hareket eden hisse, son olarak geçtiğimiz şubat ayının ilk haftasında 24,54 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen satışlarla birlikte geriledi ve destek bölgesine yaklaştı. Şimdilerde de 20,28 TL seviyelerinde işlem görüyor. Sermayesinin yüzde 95,69’u International Beer Breweries’a ait olan şirket son beş yılda gelir ve kârını düzenli şekilde büyüttü. Halka açık paylarının ise yüzde 77,86’sı Ak Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Yüzde 10,08’i de yabancı saklamasında yer aldığı nazara alındığında hissenin toplu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

T.TUBORG TBORG

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük89,00

Gün İçi En Yüksek89,00

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI