SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜMEDE İSTİKRAR YOK-
SORU : Euhol hissesinde 3,20’den maliyetim var. Bir yıldır bekliyorum. Daha ne kadar bekleyeceğim? Kârı geçtim maliyetime gelsin yeter. Gönderen : Cemil Bağcı22.12.2021, 17:01

Borsayı uzun vadeli yatırım alanı olarak görmeli. Alınan hisseyle birlikte ilgili şirkete ortak olunduğu bilinciyle hareket edilmeli. Kuşkusuz kısa vadede getiri elde etme amacıyla işlem yapılması de bir seçenektir. Ancak bireysel yatırımcının günlük dalgalanmaları takip etmesi ve buna bağlı olarak avantajlı olduğu noktada alıp satması belli bir profesyonelliği gerektirir. Bireysel yatırımcının ise bu noktada profesyonellerle rekabet edebilme imkanı sınırlıdır. Neticede bireysel yatırımcılar sahip oldukları küçük birikimlerini borsada değerlendirerek kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Bu mecrada değerlenen birikimler yatırımcının ana faaliyet alanı değildir. Bu nedenle gereksiz risklerin altına girilmemeli. Aksi taktirde ciddi bir stres yüklenmesi gündeme geleceği gibi riskin de yükselmesi söz konusu olacaktır. Uzun vadeli yatırımlardaysa gelir ve kârlılıkta büyüyen şirketlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olarak görülmeli. Euro Yatırım Holding 2010 yılından bu yana borsada işlem görürken bazı zamanlar yükselip düşse de nihayetinde geldiği nokta ilk işlem fiyatının pek de uzağında değil. Zira şirket 21 Haziran 2010 günü düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 1,37 TL’den gerçekleştirirken şimdilerde 2,26 TL seviyelerinde bulunuyor. Arada geçen 11 yılı geçkin süre zarfında reel olarak yatırımcısına kaybettiren bir niteliğe sahip. Düzensiz bir kârlılığa sahip olan firmanın kârında bazı yıllar artış olsa da istikrarlı bir büyüme söz konusu değil. Bu da çıkışın önündeki en büyük engel.

EURO YATIRIM HOLDING EUHOL

Alış0,00

Satış3,27

Gün İçi En Düşük3,22

Gün İçi En Yüksek3,39

PD/DD1,86

FK291,53

Fiyat3,27

Değişim-2,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI