SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBU YIL TEMETTÜYÜ 2 TAKSİTLE ÖDÜYOR-
SORU : Anadolu Efes ile ilgili beklenti nedir? Bir ara güçlü bir hareket oldu sonra satış geldi? Neden böyle oldu? Gönderen : Ferhat Önder06.06.2023, 18:35

Hisselere yönelik yatırımcı ilgisi farklı etkilere bağlı olarak iniş ve çıkışlar sergileyebilir. Kısa süreli gelişmeler hissede anlık çıkışlara yol açsa da uzun vadede asıl belirleyici olan şirketin mali performansıdır. Anadolu Efes’in fiyat seyri takip edildiğinde Mart 2022’den bu yana güçlü bir performans sergilediği görülmekte. Hisse, geçtiğimiz yıl mart ayında düzeltilmiş verilerle en düşük 19,59 TL’ye kadar inerken Ocak 2023’te 70,45 TL’yi test ettikten sonra geriledi. Söz konusu düşüşte piyasadaki genel satışların etkili olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte özellikle şubat ayından itibaren artan bir ilgisiyle beraber hisse yeni bir zirve yaparak 12 Mayıs 2023 günü 79,25 TL’ye kadar çıktı. Seçim öncesi şirkete yönelik artan ilgi bu çıkışta etkili oldu. Ancak seçim sonrası gözlenen satış ağırlıklı işlemler hissede düşüşe yol açarken son işlem gününde kapanışını 64,10 TL’den gerçekleştirdi. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçmiş mali performansı takip edildiğinde inişli çıkışlı bir kârlılığa sahip olduğunu gözlemekteyiz. Geçtiğimiz yıl kârda artış yaşanırken bu yılın ilk çeyreğinde de dönem kârında artış sürdü. Şirket düzenli nakit temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Bu yıl nakit temettüyü iki eşit taksit halinde ödeyecek. Geçtiğimiz mayıs ayında hisse başına brüt 1,07 TL kâr payı dağıtan şirket ikinci taksitini eylül ayında ödeyecek.

ANADOLU EFES AEFES

Alış0,00

Satış180,20

Gün İçi En Düşük178,70

Gün İçi En Yüksek184,20

PD/DD1,65

FK4,82

Fiyat180,20

Değişim-0,55%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI