SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBİR YILDAN FAZLADIR DÜŞÜYOR-
SORU : Datagate Bilgisayar’da düşüşler neden oluyor? Teknik analizini yapar mısınız? Gönderen : Yaşar Burçak10.03.2022, 16:21

Hisse senedi işlemlerinde teknik analiz sıklıkla kullanılan bir bakış açısıdır. Bu yaklaşım tarzında şirketin mali yapısı göz ardı edilir ve göstergeler ile sonuçlara varılarak aksiyon alınır. Teknik analiz başvurulan bir yol olsa da şirketin öncelikle mali analiz süzgecinden geçirilmesinin daha yararlı olacağını hatırlatmakta yarar var. Bilahare teknik analizin uygulanması olası olumsuz senaryoların gündeme gelmesi halinde yatırımcının riskini minimize etmesi açısından uygun olacaktır. Datagate Bilgisayar geçtiğimiz yıl kârını önceki yıllara göre daha güçlü şekilde yükseltmeyi başardı. Buna karşın 2021’de yıl boyunca hissenin fiyatı geriledi. Ancak bunda bir önceki yıl hissenin ciddi oranda prim yapmasının etkisi olduğu gözden kaçırılmamalı. Hissenin fiyatı Ocak 2021’de 19,80 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde ise 9,84 TL seviyelerinde bulunuyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 9,42 piyasa defter değeri ise 1,75 seviyesinde. Oranlar makul olduğu gözlenmekte. Öte yandan söz konusu göstergelerin özellikle 2021’in ikinci yarısında sektör göstergeleri ile hızla ayrıştığı görülüyor. Bu süre içinde hissenin göstergeleri gerilerken sektör ortalamaları yükseldi. Hissenin göstergeleri satış baskısının azalmasını destekleyecek nitelikte.

DATAGATE BILGISAYAR DGATE

Alış0,00

Satış46,56

Gün İçi En Düşük46,52

Gün İçi En Yüksek48,34

PD/DD6,96

FK126,57

Fiyat46,56

Değişim-3,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI