SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELSİZİN REDDİ SERT DÜŞÜRDÜ-
SORU : Gübre Fabrikaları hakkında nasıl bir gelecek bekliyorsunuz? Orta vadede fiyatı artar mı? Gönderen : Hasan Gümüş10.03.2024, 11:54

Gübre Fabrikaları, henüz yıl sonu finansallarını açıklamadı. Mevcut dokuz aylık veriler ise zor bir dönem geçirdiğini işaret ediyor. Firma, dokuz aylık dönemde yurt dışı satışlarını geriletti. Bununla birlikte yurt içi satışları neticesinde toplamda satışlarını yüzde 3,53 oranında artırabildi. Ancak maliyet ve giderlerdeki artış hızında herhangi bir yavaşlama olmadı. Bu da kârını baskılamasına sebep oldu. Dönem sonunda ana ortaklık kârını yüzde 34,72 geriletirken 565,1 milyon TL’ye indi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırım başvurusunun SPK tarafından reddedilmesiyle ilgili. Aralık ayında yapılan açıklamada Gübre Fabrikaları’nın bağlı ortaklığı Razi Petrochemical’in taraf olduğu davaya ilişkin karşılık ayrılıp ayrılmayacağının konsolide finansal tablolarda belirsizliğe yol açtığına işaret edildi. Neticede, olmayan kaynaktan sermaye artırım riskinin gündeme geldiği belirtilerek bedelsiz sermaye artırım başvurusu reddedildi. Bu ret kararı hisseye yönelik beklentide olan yatırımcıların satışa geçmesine yol açtı. Hisse dokuz gün tabandan işlem gördü. Şimdilerde alıcı ile satıcı arasında belli bir denge kurulmuş görünse de göstergeleri hâlâ geçmiş ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

GUBRE FABRIK. GUBRF

Alış0,00

Satış157,30

Gün İçi En Düşük154,70

Gün İçi En Yüksek157,70

PD/DD3,93

FK0,00

Fiyat157,30

Değişim2,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI