SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıARTAN MALİYET VE GİDERLER ZARARA YOL AÇTI-
SORU : Marshall uzun zamandır kap haberi vermiyor. Firmayı aradığımızda muhatap bulamıyoruz. Hissenin hacmi çok düştü. Küçük yatırımcı çok mağdur oldu. Konuyla ilgili bizi aydınlatırsanız çok memnun oluruz. Gönderen : Bülent Bozatlı31.01.2022, 19:01

Bir şirketin kârlı bir yapıya sahip olabilmesinin ana unsurlarından biri gelir ise diğeri de giderleri kontrol altına alabilmesidir. Marshall’ın mali yapısı incelendiğinde gelirlerini artırma noktasında bir sorunu olmadığı görülüyor. Giderler kaleminde ise aynı değerlendirmeyi yapmak zor. 2020 yılında artan giderler nedeniyle esas faaliyet kârını düşürdü ve diğer gelirlerle birlikte yıl sonunda kâra geçebildi. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaysa yüksek maliyet ve giderlerden kaynaklı olarak bu defa zarar açıkladı. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim gerçekleştirememesi halinde yıl sonu bilançosunda da zarar ettiğini gözlemek pek de şaşırtıcı olmayacak. Geçtiğimiz yıl kasım ayında dokuz aylık bilançosunu açıklayan firma, sonrasında pazar değişikliği ve idari görevlerdeki değişikliğe ilişkin gelişmeleri yatırımcısıyla paylaştı. Bunun dışında yakın tarihli önemli bir gelişme ya da açıklaması bulunmuyor. Halka açık şirketlerin faaliyetleriyle ilgili gelişmeleri mevzuat gereği yatırımcılarla paylaşması gerekiyor. Bu anlamıyla firmayla ilgili bir gelişme olması halinde Marshall’ın da gerekli açıklamayı yapması beklenmeli. Şirketin zarar etmesi hissede alıcıların mesafeli kalmasındaki en önemli etken olarak görülmeli.

MARSHALL MRSHL

Alış0,00

Satış2.582,50

Gün İçi En Düşük2.500,00

Gün İçi En Yüksek2.647,50

PD/DD33,35

FK0,00

Fiyat2.582,50

Değişim4,89%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI