SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAMACI HİBE VE KREDİLERDEN YARARLANMAK-
SORU : Elit üç gündür taban gidiyor. 9 Şubat’a kadar açığa satış brüt takas yasağı getirilmiş. Şirketten bilgi verilmemiş hala. Bilginiz var mı? Teşekkür ederim. Gönderen : Serdar Sincar09.01.2022, 23:59

Kasım 2021’de 16,30 TL’den halka arz edilen Elit Gıda, kısa sürede diğer birçok yeni halka arz edilen hisseler gibi hızlı bir çıkış sergiledi. Fiyatı 9 Aralık 2021 günü en yüksek 29,20 TL’yi gördü. Sonrasında kâr satışları etkisini hissettirdi ve sert bir geri çekilmeyle 7 Ocak 2022 günü kapanışını 19,84 TL’den gerçekleştirdi. Özellikle son üç günde satıcılarda belli bir panik hali gözlenirken fiyat boşluk bırakarak aşağıya kaydı. Teknik olarak ilerleyen süreçte boşluğun dolma ihtimali göz ardı edilmemeli. Hissede önce hareketlenmeye bilahare düşüşe yol açan gelişme ise 4 Ocak 2021 tarihli. Anılan tarihte yeni kurulacak iştirak bilgisi kamuyla paylaşıldı. Firma, organik meyve ve sebze tedarikinde kendine yeter duruma gelmek istediğini, bu amaçla bahçe tesisi hedefli bir şirket kuracağını duyurdu. Elite Organik Tarım Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla kurulması kararlaştırılan iştirakin sermayesi ise 1 milyon TL olacak. Şirket, bu iştiraki üzerinden teşvik ve hibe gibi desteklerle uygun kredi imkânlarından yararlanmayı hedefliyor. Açıklama ilk gün yatırımcıyı heyecanlandırsa da sonrasında satıcıların daha ağır bastığı görüldü.

ELITE NATUREL ORGANIK GIDA ELITE

Alış0,00

Satış48,16

Gün İçi En Düşük48,02

Gün İçi En Yüksek48,76

PD/DD4,23

FK10,64

Fiyat48,16

Değişim0,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI