SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAĞUSTOS AYINDAKİ ZİRVESİNİN ALTINDA-
SORU : Katılımevim’in dokuz aylık bilançosu karlı ve hisse çıkıyor. Daha da çıkar mı? Gönderen : Mustafa Topal29.11.2023, 18:23

Bir şirket kâr ediyor ve bu kârını düzenli olarak büyütüyorsa hissenin çıkması da olağan bir durum olacaktır. Borsada yatırım yapanların zarara değil kâra ortak olması doğru olandır. Zarar eden ya da kârını düşüren şirketlere yapılacak yatırımlar nasıl ki kazanç olasılığını düşürmekteyse kâr eden ve bu kârı büyüten şirketlerin hisselerin prim yapması da beklenen olağan durumdur. Katılımevim Finansman kâr eden firmalardan. Şirket son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarında kârını yüzde 958 oranında artırarak 312,92 milyon TL’ye çıkardı. Şirket önceki iki yılda da kârındaki büyümeyi sürdürdü. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışı gözlemek mümkün olacak. Finansal veriler büyümenin devam ettiğine işaret ediyor. Büyümenin devamı aynı zamanda hisseye yönelik ilginin de canlı kalmasına olanak verebilecektir. Geçtiğimiz şubat ayında borsaya gelen şirketin ilk açılış fiyatı 13,67 TL’den gerçekleşirken şimdilerde 57,50 TL seviyelerde işlem görüyor. Hisse zirvesini ağustos ayında 75 TL ile test etmişti. Son işlem fiyatına göre değer artışı 321 olurken gelen ilgiye bağlı olarak ağustos ayındaki zirvenin tekrar test edilmesi mümkün olabilecek.

KATILIMEVIM TAS. FIN. KTLEV

Alış0,00

Satış165,00

Gün İçi En Düşük167,90

Gün İçi En Yüksek176,30

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat165,00

Değişim-4,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI