SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası22 MİLYON DOLARLIK İŞ ALDI-
SORU : Zirveden SMRTG hissesi aldım. Hisse tepetaklak oldu. Ciddi bir zararım var. Ne yapmalıyım? Fikir verebilir misiniz? Gönderen : Mustafa Ünal09.01.2023, 21:16

Smart Güneş Enerjisi borsaya yeni gelen firmalardan birisi. Şirkete ait hisseler 24 Mart 2022 günü ilk açılışını 7,30 TL’den gerçekleştirirken sonrasında sürekli yükseldi. Enerji sektörüne yönelik yüksek ilgi hissede yansımasını bulurken fiyatın artmasında önemli bir faktör oldu. Hisse çıkışını eylül ayının sonlarından itibaren daha agresif bir şekilde gerçekleştirdi. 16 Kasım 2022 günü en yüksek 141,60 TL’ye kadar çıktı. Yaklaşık sekiz ayda fiyatını yüzde 1.840 oranında artırdı. Zirveden gelen kâr satışlarını ise olağan karşılamak gerekiyor. Zira bu kadar kısa sürede oluşan değer artışı oldukça cazip bir kâr oluşumuna yol açarken yatırımcısının bu kazancı realize etmesi şaşırtmamalı. Gözlenen kâr satışlarının etkisiyle gerileyen hisse, son işlem günü olan 9 Ocak 2022 günü kapanışı 79,75 TL’den gerçekleşti. Son kapanışa göre halka arzdan bu yana değer artışı yüzde 992,5’e denk geliyor. Bu itibarla her ne kadar zirve seviyesinden alanların son kapanışa göre yüzde 44 seviyesinde bir kayıpları söz konusu olsa da halka arzdan bu yana ellerinde tutanların kazançları hayli cazip. Kimi yatırımcıların spekülatif amaçlı hızlı prim yapan hisselerde pozisyon alarak kısa sürede oluşan primden istifade etme beklentisi, yönün terse döndüğü noktada ciddi zararlara yol açabiliyor. Bu nedenle kısa vadeli hedefler yerine uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi her zaman için daha doğru bir bakış açısı olacağı unutulmamalı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise aldığı bir işle ilgili. Şirket ismini açıklamadığı yurt içinde yerleşik büyük bir müşterisiyle KDV hariç 21.945.000 dolara güneş paneli satışı için sözleşme imzaladığını duyurdu.

SMART GUNES ENERJISI TEK. SMRTG

Alış0,00

Satış56,80

Gün İçi En Düşük55,90

Gün İçi En Yüksek57,10

PD/DD13,59

FK21,61

Fiyat56,80

Değişim0,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI