SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası2023’ÜN İKİNCİ YARISINI DALGALI GEÇİRDİ -
SORU : Ostim’in dokuz aylık bilançosu için düşünceniz nedir? Bu kadar düşmesini nasıl görüyorsunuz? Gönderen : İlker Seyhan14.01.2024, 17:00

Borsada başarının sırrı mevcut gerçekliğin objektif bir şekilde görüp değerlendirilmesinden geçiyor. Yatırımcıların gerçekliği göz ardı ederek duygularıyla hareket etmesi halinde yanılgı ya da hayal kırıklığı da artacaktır. Bu itibarla bir şirkete yönelik beklentilerin iktisadi dayanaklarının olması önemlidir. Şirketin geçmiş mali tabloları bu itibarla önemli bir referans noktası olarak görülmeli. Ostim’in geçmiş verileri kârlılığın arttığına işaret ediyor. 2022 faaliyet döneminde kârda büyüme hayli yüksek bir ivmeyle gerçekleşirken son açıklanan 2023 dokuz aylık dönemde düşüş yaşandı. Hasılattaki yüzde 3,4 oranındaki gerileme dönem sonu kârının yüzde 26 azalmasına yol açtı. 2023’ün son çeyreğinde önemi bir gelişme olmaması halinde yıllık mali tablolarda da zayıf bir kârlılık gündeme gelecek. Hissenin fiyatı ise 2023’ün ikinci yarısında ciddi bir dalgalanma yaşadı. Haziran 2023’te fiyatı en düşük 3,12 TL seviyelerindeydi. Eylül ayına gelindiğindeyse 14,39 TL’ye kadar çıktı. Dört ayda fiyat artışı yüzde 361’i buldu. Sonrasında gelen satışların neticesinde hızla gerileyen hisse şimdilerde ise 7 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesine göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının altında seyrediyor. Gelir ve kârdaki büyümenin sürmesi hissenin desteklenmesine katkı sunacaktır.

OSTIM ENDUSTRIYEL YAT OSTIM

Alış0,00

Satış5,95

Gün İçi En Düşük5,83

Gün İçi En Yüksek6,28

PD/DD1,48

FK3,48

Fiyat5,95

Değişim-5,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI