E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖmer Çelik: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı---

Ömer Çelik: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı

Ömer Çelik: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
30 Nisan 2024 - 17:39 borsagundem.com

Bugün toplanan AK Parti MYK toplantısı sona erdi. Toplantının hemen ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Bugün14.00'da başlayan toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak makamlarının PKK'yı yasaklı örgütler listesine almasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirip "Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı" dedi.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir. Türkiye'nin çağdaş sivil bir anayasaya ihtiyacı var" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar

Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Gazze'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Hiçbir güç Netanyahu hükümetinin soykırımcı politakasını durduramıyor. Batılı ülkelerin bir yandan silah vermesi, bir yandan da Gazze'ye insani yardım göndermesi şeklindeki çifte standartlı gündem onları daha çok cesaretlendiriyor. Küresel vicdan İsrail saldırıları karşısında ayakta. ABD'deki destek eylemlerindeki görüntüler vicdana vurulan ters kelepçedir. Bu eylemler halen üniversite bahçelerinde devam ederken buna karşı polis şiddetinin uygulanması ibretlik bir görüntü ortaya çıkartmaktadır.

Bugün mesele İsrail ve Filistin arasındaki mesele olmaktan çıkmıştır. Bugün mesele insanlığı savunanlar ile soykırım zihniyetini savunanlar arasında bir mücadeledir. Soylırım zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gazze'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

"Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı"

İran ve İsrail arasında bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilim sırasında Cumhurbaşkanımızın Irak ziyareti çok önemli olmuştur. Görüşmenin başlıkları çok kapsamlıydı. Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaret budur. Bütün bölgede kaos ve istikrarsızlık sürerken Kalkınma Yolu Projesi'nin bu ziyarette merkezi konulardan birisi olmasıdır. Projenin hayata geçmesini istemeyen pek çok odak var.

Irak makamlarının PKK'yı yasaklı örgütler listesine almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı. Sınırlarımıza yönelik saldırılar Irak'tan geldiği zaman BM şartının 51. maddesinin bize verdiği yetkiyle biz de bu terör tehditini bertaraf etmek için müdahale etymek zorunda kalıyoruz.

Kesinlikle bu müdahaleler Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değildir. Buna mecbur olduğumuz için yapıyoruz.

"Türkiye'nin çağdaş sivil bir anayasaya ihtiyacı var"

Meclis Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Bunlara olumlu yaklaşıyoruz.

Türkiye'de artık parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bilek güreşi şeklinde sunmaktan vazgeçilmelidir. Vatandaş karar vermiştir. Ülkemiz bu sistemle yönetilmektedir. Bu Türkiye'de çok eski bir tartışmadır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile başbakanlık arasındaki çelişki askeri ve yargı vesayetini doğuruyor. Anayasa kitapçığı fırlatma hikayesinde Türkiye'nin ödediği ekonomik bedel çok yüksektir. Vatandaşa verilen hak asla geri alınmaz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir. Türkiye'nin çağdaş sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Aksayan yerlerin her zaman düzeltilmesi mümkündür.

"Mehmet Şimşek ve ekibinin politikalarını tam olarak destekliyoruz"

Ekonomi yönetimiyle ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Mehmet Şimşek ve ekibine olan desteğimiz tamdır. Politikalarını tam olarak destekliyoruz.

Öğretmen atamalarına ilişkin soruları cevapladı

Çelik, öğretmen atamalarına ilişkin sorulan soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Takvim çalışmaları yapılıyor. Yakında açıklanacak. Kendileri her zaman bizim gündemimizde."

İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamalarını eleştirdi

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Hamas'ı 'terör örgütü' olarak nitelendirmesi üzerine ise "Bu açıklamayı yanlış bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Hamas'ın terör örgütü olarak nitelendirmesi tamamen yanlıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den DEM'li yöneticilere tepki!

 

Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı: İstanbul'dan dünyaya mesaj!

 

Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi01 Mayıs 2024 11:08

    Türkiye seninle gurur duyuyor deniyordu ne oldu...

  • borsacı30 Nisan 2024 22:20

    halk chp ye ülke sorunlarına çözüm bul diye oy verdi nerde bir eylem chp orda  terör yanlısı odakların tuzagına gelmemeli ayrıca ibb başkanı kardeşim sen her şeyde varsın ama halk seni istanbula çalış diyor sen haması hedef aldın senin maksadın ne.türkiyenin sorunlarına bakacaksan istanbulu bırak aday ol seçil konuş.

  • Kaçkar KAPLANI30 Nisan 2024 21:51

    40 yıldır dünyanın en azılı terör örgütünü bu güne kadar terör listesine almadılarsa yapılacak tek iş kalıyor, Türkiye olarak Irak'ı tümden terör listesine alıp gerekeni yapmak.