SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası12 YILIN ARDINDA HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA-
SORU : İhyay hissesi aylardır yerinde sayıyor. Hisseyle ilgili önümüzdeki dönemlerde umut verici bir durum var mı? Yoksa çıkması için daha çok mu bekleyeceğiz? Gönderen : Ahmet Karaüçe03.07.2022, 16:13

Bir hissenin uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket edebilmesi için firmanın büyüdüğünü görebilmek gerekir. Eğer şirket gelir ve kârını düzenli olarak artırabiliyorsa hissenin fiyatında da artış olması için uyun bir zeminin varlığından bahsedilecektir. İhlas Yayın Holding son beş yılın üçünde zarar açıklarken ancak ikisinde kâr edebildi. Geçtiğimiz yıl açıklanan kârda belli bir artış söz konusu. Ancak şirket esas faaliyetlerinden ötürü zararda ve yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kârı büyüttüğünü göz ardı etmemeli. Son açıkladığı 2022 üç aylık faaliyet döneminde de esas faaliyetlerinden ötürü zarar ederken artan finansman gelirleriyle dönem sonunda kâra geçebildi. Bir şirket için asıl olan esas faaliyetlerinden kâr edebilmek ve bu kârı büyütebilmektir. İhlas Yayın Holding ise bu noktada arzu edilen performansı göstermede zorlanıyor. İstikrarlı bir büyüme sergileyememesi hissenin fiyatına ister istemez olumsuz yönde yansıyor. Hisse, Kasım 2010’da düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 1,16 TL’den yaparken şimdilerde 64 kuruştan işlem görüyor. Ekim 2020’de gerçekleştirdiği atakla 1,48 TL’ye çıkmıştı. Fakat bu seviyede tutunamadı. Neticede ilk işlem gününden bu yana arada geçen 12 yılın sonrasında halka arz rakamının altında bulunuyor. Şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr etmesi ve bu kârı büyütmesi gözlenmediği sürece arada ataklar olsa da güçlü ve istikrarlı çıkış her zaman için zayıf kalacaktır.

IHLAS YAYIN HOLDING IHYAY

Alış0,00

Satış3,06

Gün İçi En Düşük3,05

Gün İçi En Yüksek3,11

PD/DD2,51

FK14,15

Fiyat3,06

Değişim-0,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI