SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARLA BİR YERE KADAR-
SORU : İhlas Yayın Holding’in trendini nasıl değerlendirirsiniz? Zarar çıkışı durdurur mu? Şirketin kara geçme olasılığı var mı? Elimdeki hisseyi tutayım mı satayım mı? Gönderen : Fahri Fatih29.10.2020, 22:51

Borsada işlemde bulunurken dayanak yapılan gerekçeler önemlidir. Hissenin prim yapacağına dair kabul edilir gerekçe varsa işlemde bulunulması için de neden olduğundan bahsedilebilecektir. Söz konusu dayanakların çok çeşitli olduğunu söylemeye gerek olmadığını hatırlatmak isteriz. Bununla birlikte ileriye dönük makul öngörülerin firmanın mali dayandığını göz ardı etmemeli. Şüphesiz sürekli zarar etmesine rağmen her ne sebeple olursa olsun hisseye gelen ilgiye bağlı güçlü çıkışlar mümkündür. Ancak böylesi sıra dışı hareketleri öngörmek bireysel yatırımcı açısından oldukça zordur. Bu nedenledir ki uzun vadede mali tabloların takip edilmesi düşük riskle getiriyi artırmak açısından daha sağlıklı bir yaklaşım tarzıdır. İhlas Yayın Holding’i de bu çerçevede değerlendirmeli. Firma, her ne kadar 2019 faaliyet döneminde kâr açıklamış olsa da sürekli zarar eden bir yapıya sahip. Geçtiğimiz yıl ise diğer faaliyet kaleminden elde edilen kaynakla kâr açıkladı. 2020’nin ilk yarısına ise yine zarar söz konusu. Düzenli bir kârlılığa geçilememesi sıkıntı kaynağı olarak görülmeli. Hisse mart ayından itibaren de piyasadaki genel seyirle birlikte yükselen ivmeyle hareket etti. 14 Ekim 2020 günü en yüksek 1,48 TL’yi test ederken iki haftadır düşüş yönlü bir eğilim yaşanmakta. Geçtiğimiz eylül ayındaysa yüzde 125 oranında bedelli sermaye artırımına gitti. Çıkarılmış sermayesini 200 milyon TL’den 450 milyon TL’ye yükseltti. Sermaye artırımıyla birlikte mali yapı da güçlendi. Ancak zarar üreten bir yapı ile hissede kalıcı bir yükseliş beklenmemeli. Güçlü ve kalıcı bir çıkış için firmanın mali yapısını güçlendirebilmesi şart.

IHLAS YAYIN HOLDING IHYAY

Alış0,00

Satış3,07

Gün İçi En Düşük2,99

Gün İçi En Yüksek3,16

PD/DD2,52

FK14,19

Fiyat3,07

Değişim1,66%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI