E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeytinyağı ihracatında fon kesintisi geri getirildi---

Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi geri getirildi

Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi geri getirildi
19 Temmuz 2023 - 04:57 borsagundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 1997 tarihinde yürürlükten kaldırılan uygulama geri getirildi. Buna göre dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında, kg başına 20 cent Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak.


Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 19 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında, kg başına 20 cent Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak.

Böylelikle, 19 Mart 1997 tarihinde yürürlükten kaldırılan zeytinyağı ihracatında fon kesintisi uygulaması geri getirildi.

Cumhurbaşkanı Vekili Cevdet Yılmaz’ın imzasıyla 2976 sayılı Dış Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

13/10/1988 tarihli ve 88/13384 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Kararın 11. maddesinin (A) fıkrasının (4) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

4-Her türlü dökme ve varilli zeytinyağı 20 cent/kg karşılığı TL.

KDV indirimi zeytin ve zeytinyağına da yansıdı

 

Talebin arttığı zeytinyağında tağşiş uyarısı

 

Hollanda'dan flaş hamle: Türkiye'ye yönelik ihracat kısıtlamasını kaldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2023 08:08

    Akdeniz bölgeslerinde sorun var. sıcaklradan çiçeklenmeler olmadı istediği gibi. akdeniz meyve sebze vb tarım urunlerı talebi globalde artacak. Paras güçlü olan istediği ülkenın rızkını rahatlıkla alacak. Ülkemizin öncelikle ihracat yasaklarını net olarak oluşturması gerekli. yoksa iç piyasamızda filisitnleşmeye devam edicez. ör: anzer balı üreten bir arıcının evinde anzer balı yok, çünku 1 kg binlerce tl oluyor. bu durumda bu balı kendisi ve ailesi tüketemıyor... ülkemizdede euro/dolar ile mal isteyen avrupalı devletler varken, filisitn gibi kendin yemeyecek satacaksın. işte bu ekonominin son kötü gidişatı demek.  her türünde sorunlar çok fazla. zeytin mesela. ülkemizdede verim düşük bu sene manisa tarafı dertli, mal istendiği gibi çıkmadı, agaçlar verimsiz. akdenizdede böyle durum var. sanırız iklimler değişiyor