E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Ukrayna ve Avrupa tarihi için doğru adım---

Zelenskiy: Ukrayna ve Avrupa tarihi için doğru adım

Zelenskiy: Ukrayna ve Avrupa tarihi için doğru adım
08 Kasım 2023 - 17:18 borsagundem.com

Ukrayna lideri Zelenskiy, AB Komisyonunun Ukrayna ile üyelik müzakerelerinin başlatılması tavsiyesiyle ilgili, "Bugün Ukrayna ve tüm Avrupa tarihinde doğru bir adım atıldı" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Ukrayna ile üyelik müzakerelerinin başlatılması tavsiyesini değerlendirdi.

Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bugün Ukrayna ve tüm Avrupa tarihinde doğru bir adım atıldı. Avrupa Komisyonu, Ukrayna ile üyelik müzakerelerinin başlatılmasını tavsiye etti. Ülkemiz AB'de yer almalı. Ukraynalılar, hem Avrupa değerlerini savundukları için, hem de büyük çaplı savaş sırasında bile sözümüzü tuttuğumuz ve devlet kurumlarımızı geliştirdiğimiz için bunu hak ediyor. Gerekli tüm kararları alıyoruz. Destekleyen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Ne oldu?

AB'nin yürütmeden sorumlu Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, bugün karar almadan sorumlu AB Konseyi’ne Ukrayna ve Moldova’nın ‘üyelik süreci’ için AB’ye katılım müzakerelerini başlatmasını tavsiye eden 2023 Genişleme Paketi'ni kabul etti.

AB, 'Genişleme Paketi'ni kabul etti

 

Ukrayna AB'ye aday ülke olacak mı ?

 

Ukrayna AB üyelik sürecinde ilk adımı tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)