E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZayıf ekonomik veriler doları güçlendiriyor---

Zayıf ekonomik veriler doları güçlendiriyor

Zayıf ekonomik veriler doları güçlendiriyor
24 Ekim 2023 - 15:34 borsagundem.com

Dolar, ABD tahvil getirilerindeki düşüşün etkisiyle kısa bir süreliğine bir ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra, zayıf ekonomik verilerin euroyu aşağı çekmesiyle yükselişe geçti.

PMI verilerinin Euro bölgesinde ekonomik aktivitenin bu ay sürpriz bir şekilde kötüye gittiğine ve bölge genelinde geniş tabanlı bir gerileme yaşandığını göstermesi ve Bölge ekonomisinin resesyona girebileceğini işaret etmeleri ABD dolarına destek verdi.

Euro, PMI verisi açıklanmadan önce 1,0684 dolardan işlem görürken, veri sonrası 1,0621'e kadar geriledi ve şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,32 kayıpla 1,06353 dolardan işlem görüyor.

Euro'daki düşüş, ABD para birimini başlıca rakipleri karşısında ölçen dolar endeksini destekledi. Endeks daha önce 22 Eylül'den bu yana en düşük seviye olan 105,35'e düştükten sonra son olarak %0,28 artışla 105,828 seviyesindeydi.

Rabobank döviz stratejisi müdürü Jane Foley, Euro bölgesi ve Alman ekonomilerinin ABD'ye kıyasla zayıflığının dolardaki düşüşleri sınırlayabileceğini söyledi.

Çin'deki yavaşlama, yüksek enerji maliyetleri ve demografik sorunları işaret eden Foley, "Almanya'nın üretim sektörünün başarısının dayanakları artık biraz daha sallantıda" dedi.

Capital.com kıdemli analisti Kyle Rodda, "Yen, sıcak ABD verilerine karşı özellikle hassas olacak, özellikle de Hazine tahvillerinin %5 gibi önemli bir direnç seviyesini aşmasına neden olursa" dedi.

Birleşik Krallık'ta hizmet sektörü 9 ayın en düşük seviyende

 

Döviz kurlarındaki artış sürüyor

 

Euro Bölgesi ekonomik aktivitesinde sürpriz düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)