E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYüzyılın dönüşümü: Her bir konut için 1.5 milyon lira destek!---

Yüzyılın dönüşümü: Her bir konut için 1.5 milyon lira destek!

Yüzyılın dönüşümü: Her bir konut için 1.5 milyon lira destek!
25 Aralık 2023 - 13:24 borsagundem.com

İstanbul'da kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında, her bir konuta 1,5 milyon TL destek verilecek. İşte kampanya hakkında detaylar...


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' programında İstanbul'un kentsel dönüşümdeki yol haritasını açıkladı.

İstanbul'un dönüşümünde "Yarısı Bizden" kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verilecek. Kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı "Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verilecek. Destek miktarı bağımsız bölümlerin maliyetine göre değişmeyecek. Bunun 700 bin TL'si hibe, 100 bin TL'si tahliye desteği, 700 bin TL'si de kredi desteği olarak verilecek. Verilen kredi ilk yıl faizsiz, 10 yıl vadeli olacak. Kredilerin ödemesine evler tamamlandıktan sonra başlanacak, ilk yılı faizsiz tahsil edilecek. Kalan yıllarda kredi maliyet oranı TÜFE'nin yarısı kadar olacak. Vatandaş ruhsatı aldıktan sonra anlaştığı müteahhidi bildirecek, ödemeler inşaat seviyesine göre aşamalı olarak yapılacak" dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye konut fiyat artışında zirvedeki yerini korudu

 

Bakan Şimşek: 2024’te konut arzı daha da artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)