E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYoksulluğu bitirecek paranın 6 katı lükse harcandı---

Yoksulluğu bitirecek paranın 6 katı lükse harcandı

Yoksulluğu bitirecek paranın 6 katı lükse harcandı
17 Ocak 2015 - 09:12 borsagundem.com

Lüks tüketime 1 yılda 1.1 trilyon dolar para harcandı. Bu rakam dünyadaki aşırı yoksulluğun giderilmesi için gereken yıllık 175 milyar doların 6 katı

Forbes'ta yayınlanan ‘Küresel Lüks Ürünler Piyasası’ araştırması, dünyada yaşanan gelir dağılımı adaletsizliğini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre 2014 yılında ultra zenginlerin lüks ürünlere yaptıkları harcamalar 1.1 trilyon doları buldu. Araştırmaya göre bu harcamanın 438 milyar doları lüks araçlar için ayrıldı. Lüks kıyafet, takı, parfüm ve aksesuar için harcanan para ise 288 milyar dolar oldu. Süper zenginler özel jet ve yatlar için de 33 milyar dolar harcadı. Bu rakam dünyada açlık çeken insanların bir yıllık gıda ihtiyacı için gereken 30 milyar dolardan fazla. Yapılan hesaplamalara göre bir yılda lükse harcanan 1.1 trilyon dolar ise dünyadaki aşırı yoksulluğun giderilmesi için gereken yıllık 175 milyar doların 6 katına ulaşıyor. Yapılan hesaplamalara göre her yıl 175 milyar dolar harcandığında 20 yıl sonra dünyada ne açlık ne de yoksulluk kalacak. Başka bir değişle, lüks tutkunlarının 3.5 yılda harcayacağı para dünyada yoksulluğu bitirecek.

2008 finans krizi sonrası zenginlerin daha da zenginleştiği bununla birlikte zengin fakir arasındaki farkın giderek arttığı yönündeki görüşler dünyada en çok tartışılan konuların başında geliyor. Küresel ölçekte 1.2 milyar insanın yoksulluk içinde yaşadığı belirtilirken, Londra merkezli Oxfam, her 3.6 saniyede dünyada bir kişinin açlıktan dolayı hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Oxfam açlıktan ölenlerin genelde 5 yaş altındaki çocuklar oduğuna dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)