E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYıllık büyüme yüzde 10’a doğru yükseldi---

Yıllık büyüme yüzde 10’a doğru yükseldi

Yıllık büyüme yüzde 10’a doğru yükseldi
01 Şubat 2022 - 10:21 borsagundem.com

Kesinleşen ekim ve kısmen açıklanan kasım ayı GSYH öncü göstergeleri ile yapılan hesaplamalara göre 2021 yılının son çeyreğinde büyümenin artması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM

GSYİH verileri 28 Şubat’ta açıklanacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) tarafından yayınlanan tahminlere göre 2021’in son çeyreğinde önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 5,8 oranında büyümesi bekleniyor. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yapılan hesaplamalarla ise 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 1,7 büyüyeceği öngörülüyor.

Betam: “Bu çeyrekte ekonomik büyümenin iki kaynağı olduğunu görüyoruz: Yıllık bazda hizmetlere olan talepte meydana gelen artış ve net dış ticaret” diyor.

IMF, Türkiye’nin 2021 yılı büyümesi için tahminini yüzde 5,8’den yüzde 9’a yükseltmişti.

Betam, “Dördüncü çeyrek büyümesi tahminimize yakın çıkarsa 2021 yılı büyümesi yüzde 10’un üzerinde olacaktır “ diyor ve ekliyor: “Bununla birlikte yatırım malları ithalatı başta olmak üzere yatırım öncü göstergelerinin yıllık bazda azalmasının ya da yerinde seyretmesinin gelecek dönem büyümesini baskılayacağını da unutmamak gerekiyor.”

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme beklentilerini revize etti

 

Nebati'den yüksek büyüme ve düşük cari açık vurgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih01 Şubat 2022 14:55

    miğde bulandırıcı bir şekilde yalancı ve ruhsuzsunuz.

  • Mucise Reis ;)01 Şubat 2022 11:15

    Büyüsede, mazot fiyatının düşmemesi, litre benzin ve elektrık doğalgaz fiyatlarının uçması, işsiz düşzen, işsiz kalan, yüzde 20 nin iş aradığı bulamadığı bir ülkede bir gelişim oluşturmaz. Zaten çalışan asgari ücret çalışıyor, bir çok firma asgari ücretliyi dahi yük oalrak görüyor yeni çalışan almıyor. yani iç tüketim nakavt oluyor anlamıyormusunuz ? nasıl büyüme bu ? büyüse ne olur ? işsiz sayısı düşer, asgari ücret harici esktra ücret verilmesi artar, iç tüketim asalıyorki işçi çıkartılıyor maliyet masraflar karşısında. 3 tane kırmızı birer 12 TL 300 gr ? bunu kim alacak? üretsen ne olur, üretmesen ne olur ? Ülke ekonomisi kontrolsuz müdehaleler ile çarklar dönsün isteniyor. Kalıcı iyileşme hala yok. Dünya krizden çıkarken hemde