E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYenilenmiş cihaz sektörü çekmecedeki telefonları bekliyor---

Yenilenmiş cihaz sektörü çekmecedeki telefonları bekliyor

Yenilenmiş cihaz sektörü çekmecedeki telefonları bekliyor
19 Temmuz 2022 - 08:25 borsagundem.com

Türkiye’de her yıl ortalama 11 milyon sıfır cep telefonu satılıyor. Bunun 5-6 milyonu ikinci el pazarına dönerken, yaklaşık 6 milyonu da çekmecelerde çürüyor

Yenilenmiş cihaz sektörü, çekmecelerde çürüyen 6 milyon cep telefonuna talip. Küresel çip sıkıntısı, yüksek vergi oranları ve dövizdeki artış nedeniyle cep telefonu fiyatları el yakarken, yenilenmiş telefonlara olan ilgi de artıyor. En büyük sorunlarından birinin yenilenecek cihaza ulaşmak olduğunu belirten sektör, ikinci el pazarının yüzde 55’inin yenilenmiş telefon pazarına ulaşmadığını vurguluyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN  

İkinci el elektronik cihazlara ithalat izni

 

Yenilenmiş cep telefonu KDV'sinde büyük indirim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2022 10:19

    Demekki, yerli milli üretim yapmak için TL değer kaybetsede... dithalat vergisi arttırılsada fayda etmiyormuş... bu cihazları üretmek için ekonomi programı değişsede... hatta nas ile farklı faiz kararlı programlar yapılsada üretilmiyprmuş.. ne yapmak lazım ? ekonomi bakanı dersini aldı mı ? teknolojı bakanı dersını aldımı ? ha bire rektor tayan kurumlar derslerini aldı mı ? NE YAPMAK LAZIM MIŞ TEKNOLOJIK CİHAZLAR üretmek İÇİN? 1 DEVLET YETKİLİSİ AKILLANDI MI 19 YIL sonra ?  din le de üretilmiyormuş ? nasıl teknolojık modern cihazlar üretilir? nasıl bir program ile ? işte bu 2 EL ÇÖP ÜRÜNLER BÜYÜK GİR EKONOMİK DERS aslında...

  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2022 14:11

    Türkoğlu... hayvanat bahçesi müdürleri girince devreye  ne olacaktı ? anca telefonlara eşşek melodisi, horoz meledisi yüklerler :D o kapasite..

  • Türkoğlutúrk19 Temmuz 2022 13:18

    Eski o begenmedikleri Türkiye'de iki marka cep telefonu üretiyordu.aselsan ve raks.