E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiÇin, devlet bilgisayarlarında ABD çiplerini engeleyecek---

Çin, devlet bilgisayarlarında ABD çiplerini engeleyecek

Çin, devlet bilgisayarlarında ABD çiplerini engeleyecek
25 Mart 2024 - 07:22 borsagundem.com

Financial Times'ın haberine göre, Çin devlet bilgisayarlarında 'güvenlik' gerekçesiyle Intel ve AMD çiplerini engelleyeyecek

Financial Times'ın haberine göre, Çin'in yeni yönergeleri devlet bilgisayarlarındaki Intel ve AMD çiplerini engelleyecek.

Financial Times'ın haberine göre Çin, devlet bilgisayarlarında ve sunucularında ABD işlemcilerini aşamalı olarak kaldıracak ve Intel ve AMD'nin çiplerini etkili bir şekilde engelleyecek yeni yönergeler uygulamaya koydu.

Raporda, 26 Aralık'ta açıklanan satın alma yönergelerinin şu anda uygulanmakta olduğu ve aynı zamanda Çin alternatiflerini tercih etmeleri nedeniyle Microsoft'un Windows işletim sistemini ve yabancı yapım veritabanı yazılımını da etkileyeceği belirtildi.

FT, ilçe düzeyindeki devlet kurumlarına "güvenli ve güvenilir" işlemciler ve işletim sistemleri satın almaları talimatı verildiğini söyledi.

AMD rapor hakkında yorum yapmayı reddederken Intel, CNBC'nin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu, Çin'in yabancı teknolojiye olan bağımlılığı azaltma arayışı içinde yerli yarı iletken endüstrisini güçlendirmesiyle birlikte geliyor.

ABD, çip üretimini artırmak için Intel'e finansman sağlayacak

 

ABD'nin gelişmiş mantık çipi yatırım planı

 

Çin yabancı yatırımcıların önünü açıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)