E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiMusk: Yapay zeka en akıllı insandan daha akıllı olacak---

Musk: Yapay zeka en akıllı insandan daha akıllı olacak

Musk: Yapay zeka en akıllı insandan daha akıllı olacak
09 Nisan 2024 - 21:46 borsagundem.com

Tesla CEO'su Elon Musk, yapay zekânın gelecek yıl en akıllı insandan daha akıllı olacağını söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk, yapay zekânın muhtemelen gelecek yıl veya 2026 yılına kadar en akıllı insandan daha akıllı olarak geliştirileceğini açıkladı.

Tesla CEO'su Elon Musk, Norveç varlık fonu CEO'su Nicolai Tangen'e yapay zekânın geliştirilmesi ve geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Musk, yapay zekânın muhtemelen gelecek yıl veya 2026 yılına kadar en akıllı insandan daha akıllı olacağını söyledi.

Yapay zekânın elektriğin mevcudiyeti nedeniyle kısıtlandığını belirten Musk, AGI'nin (yapay genel zekâ) gelişim zaman çizelgesi hakkında yaptığı konuşmada, "Eğer AGI'yi en akıllı insandan daha akıllı olarak tanımlayacağımızı düşündüğümüzde, bunun muhtemelen önümüzdeki yıl, yani iki yıl içinde olacağını düşünüyorum" dedi.

Öte yandan Musk, gelişmiş çiplerin eksikliğinin xAI girişiminin yapay zekâ sohbet robotu olan Grok'un sürüm 2 modelinin eğitimini engellediğini söyledi.

Musk, geçen yıl xAI'yi, kâr amacı gütmeden insanlığın yararına yapay zekâ geliştirme yönündeki orijinal misyonunu terk ettiği için dava ettiği OpenAI'ye rakip olarak kurmuştu.

Grok 2 modelinin eğitiminin yaklaşık 20 bin Nvidia H100 GPU gerektirdiğini belirten Musk, Grok 3 modelinin ise 100 bin Nvidia H100 çip gerektireceğini söyledi.

Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a "yapay zeka" davası açtı

 

UBS: Yapay zeka rallisi tek yönlü değil

 

Yapay zeka, bakır talebini artırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi11 Nisan 2024 20:46

    Yapay zeka hükmeden olacak veya hükmetmeye yardımcı olacak ! Bu durumda nasıl başa çıkılacak...

  • Ankara 10 Nisan 2024 13:05

    Dünya 7 aile elinde geri kalan herkes onların elemanı dir ben zengin diye kişilere sesleniyorum siz aslinda fakirsiniz dunya 7 aile yönetiyor bence 1 musk herhalde

  • T.80010 Nisan 2024 10:14

    Homo terminator geliyor, ben gelecek siz gidecek öncekiler gibi.

  • hakukutiku10 Nisan 2024 00:51

    tanrı isteseydi   tüm hünerlerle donatabilirdi insanı..  ama araştırsın  kendini geliştirsin v.s. diye en uygun şekillerde yarattı insanı, varlıkları.. el, akıl ve yol verdi amaçlarına ulaşsın dünyaya yol versin diye.. ancak insan kendinin kontrolü dışına çıkabilecek bir şeye izin vermesi demek kendinin geleceğinin zamanla yok edilmesine imkanlar sunmak, kabul etmek demektir kanaaten.. en büyük insanlık kaybı bu olacaktır. nitekim  sosyal medya devi akıllı bilgisayarı neden kapattı çünkü zihnine herkes hakim olabiliyordu kendileri hariç. güzel dünya mucizeler  ve bulmacalar  ve görseller dünyası. ytd.

  • ALİ KODUŞ09 Nisan 2024 21:59

    Tamam öylede bunun olabilmesi için insana çip takacaksın ve bir daha dönüşü olmayacak insanları roboit gibi amacların doğruldusunda kullanmayacağın ne malum diyelim ki karşı geldi o zaman fişinimi çekeceksin resmen bu cinayet ve katliamların başlanğıcı olmaz mı.

  • Sai10 Nisan 2024 13:45

    Bu çipler o çipler değil nvidia çipleri :D