E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni yılın ilk Kabine toplantısında gündem yoğun---

Yeni yılın ilk Kabine toplantısında gündem yoğun

Yeni yılın ilk Kabine toplantısında gündem yoğun
16 Ocak 2024 - 09:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk Kabine toplantısını bugün yapılacak. Emekli maaşlarında yapılacak düzenleme ve terörle mücadele gibi birçok konu var.

2024 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. En son 6 Aralık 2023 tarihinde toplanan Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle o tarihten bu yana yapılamadı.

Emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele bugünkü toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma, Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmada sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kabine Toplantısı’nda sunulacak olan çalışmada, en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin farklı senaryolar oluşturuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarını açıklamasıyla milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam oranını belirleyecek olan enflasyon rakamı yıllık bazda yüzde 64,77, son 6 ay için de 37,57 olarak açıklanmıştı. Buna göre memur ve memur emeklilerinin yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ise yüzde 37,57 zam alacağı kesinleşmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek refah payı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen düzenleme tamamlandı. Yüzde 37,57’lik zam oranının yükseltilmesine yönelik düzenleme, Kabine’ye sunulacak. Burada yapılan değerlendirmenin ardından düzenleme yasalaşması için Meclise gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “En düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunlar Hükümetimiz Kabinede tartışılacaktır önümüzdeki günlerde, Kabinede bir ele alınacaktır diye düşünüyorum, ardından da Meclis’imizin takdirine sunulacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Kabine'nin ana gündem maddelerinden biri de terörle mücadele olacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Kabine'de toplantısının ardından TBMM'den terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulunacaklar.

Ekonomi, başta enflasyon olmak üzere Kabine toplantısının her zaman olduğu gibi gündem maddelerinin başında yer alacak. 

Kabine Toplantısı'nda öğretmen atamalarının da masada olması bekleniyor. 

Saat 14.00'te başlayacak toplantının ardından her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak. 

Emekliye ek zam çalışması tamamlandı, gözler Kabine'de

 

Kabine toplanıyor! İşte masadaki kritik başlıklar

 

Kabine yarın toplanıyor! Gündem Gazze ve ekonomi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir16 Ocak 2024 09:36

    maraş depreminde çürük bina yapan, yapılmasına göz yuman katillerden hesap sorun artık. unutulup gittiler