E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliye ek zam çalışması tamamlandı, gözler Kabine'de---

Emekliye ek zam çalışması tamamlandı, gözler Kabine'de

Emekliye ek zam çalışması tamamlandı, gözler Kabine'de
12 Ocak 2024 - 11:40 borsagundem.com

SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam çalışması tamamlandı. Ek zam gelecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.

Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Ocak 2024 22:59

    ocakda söylem olur... şubata eyyy haberım yoktu... olmazz talimat veriyorum düzenleyin olur... martta  .. ocak.şubat.mart. bir kerede veriliyor ve seçim öncesi ceplere bu ek zamlar girer.. ne oldu ? sçeim öncesine iyileşti olur : ))) sonraso makarnaya devam

  • baran13 Ocak 2024 16:33

    Bence sana zam vermelerine gerek yok. Tam tersi kesinti yapmaları gerekir.  

  • A12 Ocak 2024 16:32

    Allah aşkına yayınla şimdi seçim olmasaydı emekliye zam yapılacakmiydı yoksa yapilmayacakmiydi hak hukuk adalet derler ama seçim olmasaydi emekliye zam yapılmazdı ne yaparsan yapın artık oy vermeyeceğim

  • Savas12 Ocak 2024 21:53

    Sizin yerinize artık biz oy vermeye başladık

  • xyz12 Ocak 2024 15:06

    Bunlardan adalet beklemeyin. Hazinede yandaşa dağıta dağıta dolar-euro komadılar. Emekliye gelince para yok derler. Yandaşın milyarlarca vergi borcunu bir kalemde silerler. Eskiden emekli asgari ücretten daha fazla alırdı. Resmen ocağımıza incir aĝacı diktiler. Bunlar anlaşılan ülkeyi batırmadan gitmeyecek. Bunların tek derdi imam, vaiz, okutman ve müftü kadrosu.

  • xyz13 Ocak 2024 16:35

    Benim en çok hoşuma giden fetoş itinin mallarına el koymuş olmalarıı,  Dürzü  Türkiye nin ciğerlerini sökecekti az daha!  Daha düne kadar davetiye basan zübük herkeze posta koymaya başlamıştı. Devletin gücünü arkasına alıp devlete kahpelik yapmak nasıl bir adilik?  Tabi şimdi İngiltere de bütün kahpelerin kaçtığı yer orası ya İngiltere ya da Amerika. 

  • asena12 Ocak 2024 14:30

    emeklilere yıllara göre artış yapmazsanız boşuna toplantı yapmayın hak yiyonuz hakk bunun hesabı sorulcakkk

  • Gercek Turk Halepli Moustafa12 Ocak 2024 14:24

    Emekli maaslari dusurulsun onunla 14 milyon Suriyeli ve Afgan"a yardim odemeleri yapilsin. Suriyelilerin Hastanane ve Okullari daha cok kullanilmasi saglansin. Emekliler zaten tek ayagi cukurda

  • YETER ARTIK12 Ocak 2024 14:20

    OYLE %10 EKSTRA FALAN ZAM YETMEZ. SIZ TEMMUZDA YAPICAGINIZ ZAMMI DA EKLEYIN. %80 DEN AZ ZAM KABUL ETMIYORUZ. MAKAM ARACLARINI SATIN BEYLER BU HALKIN HAKKINI RIZKINI YIYORSUNUZ YEMEYIN BEYLER YEMEYIN YOKSA BENIM OYUM FALAN YOK BIR DAHA

  • Berber Bekri 12 Ocak 2024 14:04

    Emekliler yerine öğrencilere süt eğitim yardımı yapılmalı emeklilerin %80 i halinden memnun ve emeklilerin çoğunda tansiyon şeker hastalıkları mevcuttur aşırı beslenme ve tüketim sağlıklarını olumsuz etkiler..Haydi Türkiye ileri..Durmak yok yola devam..YTD..

  • Bir dost12 Ocak 2024 13:09

    gercek enflasyonu maaslara yansıtmaları yapılsaydı bu boş toplantılar yıllarca yapılmazdı...

  • E.g.12 Ocak 2024 12:59

    KİRALIK KONUT SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM BULUNMALIDIR KİRALIK KONUT ARZI KIRACILARIN BUNALIMA GİRMESİNE NEDEN OLUYOR MEMUR EMEKLİSİ BACANAĞIM GELİRİNE GÖRE KİRALIK KONUT UZUN SÜRE BULAMAYINCA ÜZÜNTÜSÜNDEN KANSER OLDU ÖLDÜ KONUT BELEDİYELERE SOSYAL KONUT YAPIP KİRAYA VERME MECBURİYETİ GETİRİLMELİ İZMİRDE EVKA 7 DEN SONRA SOSYAL KONUT YAPIMI DURDU EVKA PROJELERİNİ YAPAN BELEDİYE BAŞKANLARINI MUMLA ARIYORUZ SATIN ALMA GÜCÜ KALMADIĞINDA YENİ BAŞKANLAR EVKİ (EV KİRALAMA) PROJELERİ BAŞLATMALIDIR

  • Mustafa 12 Ocak 2024 12:46

    Hep az prim ödeyip çok maaş bekleyen emekliler için çalışma diyor .çok prim ödeyip hakkını alamayanlar için düşünceniz nedir,bizde seçimlerde bizi görmezden gelenleri göreceğiz ,,,EMİN OLSUNLAR Unutulmasın.SUÇU NE ÇOK PRİM ÖDEYENİN!!!!!!

  • talip12 Ocak 2024 12:30

    Bu ülkede siyaset ve siyasetçi olmasa ne kadar şanslı bir millet olurduk

  • asena12 Ocak 2024 12:27

    emeklilerin çalışma yıllarına göre hakkını verin devlet yeykilileri bu işi beceremiyonuz hak yiyiyonuz tek düşündüğünüz seçimlerrr herkesin yıllara göre hakkını verinnnnnnnnnnnnnnnnn