E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada endeksteki pozitif seyir sürecek mi?---

Yeni haftada endeksteki pozitif seyir sürecek mi?

Yeni haftada endeksteki pozitif seyir sürecek mi?
27 Ekim 2019 - 09:30 borsagundem.com

Gedik Yatırım'dan Yatırım Danışmanı Onurcan Bal, yeni haftada piyasaları Borsa Gündem'e yazdı

BIST100:

9 Ekim’de Barış Pınarı Harekâtı’nın başlamasıyla ABD – Türkiye ilişkilerine dair artan endişeler ve Trump’ın yaptırım söylemleri TL varlıklarda sert satışlara neden olurken BIST-100 Endeksi 105 binli seviyelerden 93.000 seviyesine kadar geri çekilme kaydetmişti. Ancak hem ABD hem de Rusya ile mutabakata varılması endişeleri yatıştırırken BIST-100 Endeksi’nde 18 Ekim’den itibaren toparlanma çabasının etkili olduğu görülüyor. Yukarı yönlü hareketlerini geçen hafta da sürdüren BIST-100 Endeksi’nin haftayı psikolojik öneme sahip 100.000 seviyesi üzerinde tamamlaması teknik açıdan olumlu bir görünüm sunuyor.  Önümüzdeki haftada jeopolitik gelişmeler ve ekonomik veri akışları yakından izlenecek olup, endeksteki pozitif seyrin devam etmesi durumunda 500 günlük basit hareketli ortalama (100.900) ilk güçlü direnç noktasıdır. 100.900 üzerinde kapanışların görülmesi durumunda endeksteki yukarı yönlü hareketlerin güç kazandığı ve 102.500 seviyesi ara direnç olmak üzere 103 – 105 bin aralığının tekrar gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 100.000 – 99.500 aralığı ilk destek bölgesi olup bu bölge altında 100 ve 200 günlük basit hareketli ortalamaya denk gelen 98.400 ve 97.800 önemli destek noktalarıdır. 200 günlük ortalama altındaki kapanışlarda ise endekste kısa vadede oluşan olumlu görünümün zayıflayacağını ve satışların tekrar hız kazanabileceğini düşünüyoruz.

Dolar:

9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı harekâtının ardından jeopolitik risklere yönelik endişelerin artması ve ABD’den gelen harekâtın durdurulmaması durumunda yaptırım mesajları Dolar/TL'de önceki hafta yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirmişti. Ancak önceki hafta ABD ile anlaşma sağlanması, geçen hafta salı günü Rusya ile de mutabakata varıldığı haberleri jeopolitik ve siyasi riskleri yatıştırırken, Dolar/TL’de aşağı yönlü hareketler etkili oldu. ABD Başkanı Trump’ın da Türkiye’ye operasyon nedeniyle getirilen yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini açıklaması kurdaki geri çekilmeleri hızlandırdı. Türk Lirası ekim ayı içerisindeki kayıplarını büyük ölçüde geri aldı. Ekim ayı içerisinde en yüksek 5,9392 seviyesi test eden Dolar/TL kuru yaşanan gelişmelerle geçen hafta 5,72 seviyesi kadar geri çekildi. Perşembe günü TCMB’nin beklentilerin üzerinde bir faiz indirimine gitmesi kurda sınırlı yükselişleri gündeme getirirken Dolar/TL 5,80 seviyesi altındaki seyrini korudu. Siyasi ve jeopolitik risklerde sağlanan iyileşme önemli bir gelişme olurken bölgedeki gelişmeler bir süre daha yurt içi piyasaların gündemini oluşturacak. Yurt dışında ise Brexit’e ilişkin gelişmeler ve ticaret savaşlarının seyri takip edilecek konu başlıkları arasında yer alıyor. Ayrıca yeni haftada çarşamba günkü Fed toplantısı ve 31 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek yılın son Enflasyon Raporu toplantısı kurun seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Kurda geri çekilmelerin devam etmesi halinde 5,75 ve 5,7350 ilk destek noktaları olup devamında 5,69 ve 200 günlük üssel ortalamaya denk gelen 5,65 seviyesi destek olarak izlenebilir. Yükselişlerde ise 5,79 seviyesi kısa vadeli direnç konumunda olup devamında 5,81 – 5,85 ve 5,90 seviyeleri gündeme gelebilir.

Onurcan Bal - Yatırım Danışmanı / Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)