E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYaptırımlar sonrası Rusya'nın petrolde rotası Çin ve Hindistan ---

Yaptırımlar sonrası Rusya'nın petrolde rotası Çin ve Hindistan

Yaptırımlar sonrası Rusya'nın petrolde rotası Çin ve Hindistan
05 Ocak 2023 - 10:23 borsagundem.com

Rusya, yaptırımların ardından Çin ve Hindistan'a daha fazla Arktik petrolü gönderiyor. Singapur merkezli bir trader, "Tüm bu Arctic ham petrolleri genellikle AB'ye gidiyordu, ancak şimdi başka bir yere gitmeleri gerekiyor" dedi.

Ticaret kaynakları ve verilerin gösterdiğine göre Rusya, Kuzey Kutbu bölgesinde üretilen ham petrolü Çin ve Hindistan'a daha yüksek indirimlerle gönderiyor.

Arktik sınıfları Arco, Arco/Novy Port ve Varandey'in normalde Doğu'ya yönelmediği ancak Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya'nın Aralık ayında AB'nin Rusya ambargosuna ek olarak Rus petrolüne bir fiyat sınırı getirmesinin ardından şimdi daha uzaklarda yeni alanlar buldukları belirtildi.

Satıcılar, daha yüksek nakliye masraflarını karşıladıkları için Rus ham petrollerini daha büyük indirimlerle satıyor.

Singapur merkezli bir trader, "Tüm bu Arctic ham petrolleri genellikle AB'ye gidiyordu, ancak şimdi başka bir yere gitmeleri gerekiyor" dedi.

Refinitiv verilerine göre, Hindistan'a Arktik ham petrol ihracatı, Kasım ayında yüklenen 6,67 milyon varil ve Aralık ayında 4,1 milyon varil rekor seviyeye ulaşarak Mayıs ayından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı. İkmalin çoğu Gazprom Neft tarafından işletilen sahalarda üretilen Arco ve Arco/Novy Limanı idi.

Rusya petrolde çözüm arayışında

 

ABD: Rusya petrolüne fiyat sınırı riskleri ortadan kaldıracak

 

S. Arabistan ve Rusya petrol üretim kısıntısı konusunda anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)