E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar hissede alıma yöneldi---

Yabancılar hissede alıma yöneldi

Yabancılar hissede alıma yöneldi
24 Şubat 2022 - 14:49 borsagundem.com

Yurt dışında yerleşikler hisse senedi piyasasında alıma döndü

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 18 Şubat haftasında 37,3 milyon dolar hisse senetleri alışı yaptılar.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) satımları 185,2 milyon dolar olurken, DİBS (Ters Repo) işlemi olmadı.

Yurt dışında yerleşiklerın DİBS (Teminat) alımları , milyon dolar olurken, DİBS (Ödünç) işlemi gerçekleşmedi. Şirket borçlanma senetleri alımları ise 5,5 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Bilgi notları

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 18 milyar 901,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 3 milyar 351,0 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 762,0 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 295,2 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 157,9 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

TCMB rezervleri açıklandı

 

PPK toplantı özeti yayımlandı

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet24 Şubat 2022 16:08

    Doların yükselmesini anlamıyorum batık bir abd ekonomisi enflaasyon zirve borç desen everest dağı savaş rusyadan tarafa dolar niye yükseliyor bilemedim abd rusya ile savaş sa oda yemez

  • Megmet24 Şubat 2022 19:33

    Gayet basit dünyanın süper gücü senin gibi dolar hemen hergün değer kaybetmiyor enflansyon yok elbet bir nakdin dünya üzerinde kabul görmesi kadar normal birsey yok öylede kalacak

  • Numanunalmis24 Şubat 2022 16:07

    Bilir bilmez burada yorum yapanlar yabancı alirmiymis alır sen korkup panikleyip sattiginda yok fiyattan tamda dip noktalardan alır kaybeden yine sizin gibi düşünenler olur dünya savaşı olsa ne doları ve nede altını yiyemessiniz hepsi batar sağlık sulh ve barış olsun

  • Anadınmı24 Şubat 2022 17:04

    Eee çok bilen söyle bakalım bankaların pahalımıydı ki gelen yok? Nerdeyse bedaaya veriyorlar yabancıya neden almadılar? Satanmı yoktu?? Cevabını biliyorsan boş yapmışsın bilmiyorsan istikrar olmayınca gelmezler senin alır dediğin serseri fonlar gelir alır yüzde 10 alır ve gider….!

  • Ozgur24 Şubat 2022 15:32

    At yalanı

  • Faber24 Şubat 2022 15:31

    Aklı olan almaz yalan haber yalan dolan enflansyonu yüzde yüzü aşan ülkenin borsasında alımmı olur borsa olmaz kumar olur