E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Yatırımcılar 2024’te endeksleri kovalamamalı---

Wells Fargo: Yatırımcılar 2024’te endeksleri kovalamamalı

Wells Fargo: Yatırımcılar 2024’te endeksleri kovalamamalı
21 Aralık 2023 - 11:01 borsagundem.com

Wells Fargo, yatırımcıların gelecek 6 ila 18 ay içinde portföylerine değer katabileceklerini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları dünü ekside kapatsa da, sene başından bu yana gelen güçlü rallinin Fed’in güvercin mesajıyla yeniden hareketlenmesiyle yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar ise, özellikle S&P 500 Endeksi başta olmak üzere diğer endekslerin, aşırı değerlendiğini ve yatırımcıların kazanç için portföylerini çeşitlendirebileceklerini belirtiyor.

Endeksi kovalamak yerine…

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, Wells Fargo, yatırımcıların S&P 500 Endeksi'ni kovalamak yerine 2024'te portföylerini başka şekillerde zenginleştirebileceklerini öne sürüyor. Wells Fargo Yatırım Enstitüsü, yatırımcıların gelecek 6 ila 18 ay içinde portföylerine değer katabileceklerini belirtiyor.

Wells Fargo Investment Institute'e göre yatırımcılar, hisse senedi ve tahvillerdeki 2023 yıl sonu güçlü yükselişini değerlendirmeli ve gelecek 6 ila 18 ay içinde portföylerine başka şekillerde değer katmalı.

Dow Jones, Aralık ayının ikinci yarısında zaten bir dizi rekor kapanış gerçekleştirmiş durumda. S&P 500 Endeksi ise neredeyse rekor seviyeleri geri kazandı ve 10 yıllık Hazine getirisi 100 baz puanın üzerinde düşerek Ekim ayındaki son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5'ten yüzde 3,88 seviyesine geriledi.

Wells Fargo Investment Institute Kıdemli Küresel Piyasa Stratejisti Scott Wren, “Bu önemli fiyat hareketleri, piyasa katılımcılarının güçlü kazanç artışı, düşük enflasyon ve Fed'in 2024'teki agresif faiz indirimlerine şapka çıkarması nedeniyle gerçekleşti” diyor.

Wren'in ekibi, S&P 500 Endeksi kazançlarının diğerlerinin beklediği kadar artması ve Fed'in federal fon vadeli işlemlerinin önerdiği kadar politika faizini düşürmesi konusunda şüpheci olmaya devam ediyor. Wren, halihazırda ekibinin 2024 sonu için orta nokta hedefi olan 4.700 puanın üzerinde işlem gören S&P 500 Endeksi’nin peşinden koşmak yerine yatırımcıların portföylerine değer katabilecekleri başka yollar olduğunu düşünüyor.

Yatırımcılar sabırlı olmalı

Wren, yatırımcıların S&P 500 Endeksi’nin 2023 yılında daha iyi performans gösteren bilgi teknolojisi, ihtiyari tüketim ve iletişim sektörlerine olan ilgisini azaltması ve bu gelirleri sağlık, sanayi ve ara malları dahil olmak üzere diğer borsa sektörlerine aktarması gerektiğini savunuyor.

Wren, herhangi bir fazla birikim söz konusu olduğunda, kısa vadeli sabit gelirin parayı tekrar hisse senetlerine yatırmak amacıyla fonları 'park etmek' için iyi bir yer gibi göründüğünü söylüyor. Wren, özellikle ekonomi ve kazançların ekibinin beklediği gibi yavaşlaması halinde bunun, hisse senedi alım fırsatlarını tetikleyebileceğinin de altını çiziyor.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta, politika faizini son 22 yılın en yüksek seviyesinde tutarken, faiz oranlarını çok uzun süre çok yüksek tutma hatasına düşmek istemediğinin altını çizidi. O zamandan bu yana birçok Fed yetkilisi, gelecek yıl faiz indirimi için hiçbir şeyin kesinleşmediğini belirtiyor. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, dün yaptığı açıklamada, enflasyonu kontrol altına alma işi henüz tamamlanmadığından merkez bankasının yakın zamanda faiz indirimi yapmayı beklemediğini ifade etti.

Wren'in ekibi de uzun vadeli sabit geliri doğru bir yatırım seçeneği olarak değerlendirse de, Fed'in faiz oranlarını yatırımcıların beklediğinden daha az düşürmesiyle getirilerin 2024'te daha yüksek seviyelere çıkmasını bekliyor. 10 yıllık Hazine tahvil getirilerine ilişkin hedef orta nokta tahminleri ise 2024 sonu için yüzde 5 civarında seyrediyor. Wren, “Sabırlı olmayı tercih ediyoruz” diye ekliyor.

Philadelphia Fed Başkanı Harker: Çok hızlı yapmak zorunda değiliz

 

Morgan Stanley: Fed Haziran'dan önce faiz indirimi yapamayacak

 

BlackRock: Fed’e güvenmek için henüz erken

 

Fed ve piyasalar arasındaki uyumsuzluk devam ediyor

 

2023 rallisini bilen borsa uzmanından 2024 için 10 kötü sürpriz

 

Ralli artık ‘Muhteşem Yedili’den ibaret değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)