E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo tahvil faizlerinde sert yükseliş bekliyor---

Wells Fargo tahvil faizlerinde sert yükseliş bekliyor

Wells Fargo tahvil faizlerinde sert yükseliş bekliyor
26 Nisan 2021 - 10:48 borsagundem.com

Küresel borsaların yakından takip ettiği ABD tahvil faizlerinde son birkaç haftadır stabil bir seyir söz konusu. Ancak Wells Fargo’dan Michael Schumacher tahvil faizlerinin yıl içerisinde sert bir yükseliş göstermesini bekliyor


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayında 14 ayın zirvesine ulaşmasının ardından düşüş gösteren ve borsaların ani bir şekilde düşmesine sebep olan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri birkaç haftadır stabil seyrediyor. Ancak Well Fargo Menkul Kıymetler Birimi Makro Stratejiler Başkanı Michael Schumacher tahvil faizlerinin tekrar yükseleceğini öngörüyor.

Schumacher CNBC’deki röportajında ABD Merkez Bankası’nın (FED) ülke ekonomisini çevreleyen yüksek enflasyona karşı rahatlığı ve parasal ve mali teşviklerin etkileri nedeniyle yakın zamanda tahvil faizlerinin yeniden yükselmesini beklediğini açıkladı. Borsa uzmanı, "Bu tahvil getirilerinin üstelik önemli bir oranda yükselmesi gerekli ortamı oluşturuyor ifadelerine yer verdi.

10 yıllık tahvil getirileri geçtiğimiz aydan bu yana %5’lik bir düşüş göstererek %1,50 seviyelerine kadar düştü. Ancak söz konusu getiriler yıl başından bu yana %70, 52 hafta öncesine göreyse %155 yükseldi. Schumacher 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin yıl sonunda %2,10 ile %2,40 seviyeleri arasında olacağını tahmin ediyor.

Borsagundem.com'un derlediği verilere göre tahvil faizlerindeki sert yükselişler yatırıcıların kademeli enflasyon artışı beklentilerine ters düşüyor. Mart ayında 12 ayın zirvesine çıkan tahvil faizleri küresel borsalarda sert düşüşlere neden olmuştu. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri için kritik seviye ise %1,7'nin üzeri olarak görülüyor. Borsa uzmanı %2,10 ila %2,40 seviyeleri arasındaki tahvil faizi beklentileri için, “Bu agresif görünüyor. Ancak Şubat ve Mart arasındaki hareket düşünüldüğünde gerçekten de çok olağanüstü bir yükseliş değil” açıklamasında bulundu.

Schumacher enflasyon için tam tersinin mümkün olabileceği konusunda uyardı. Schumacher, “Gelecek birkaç ay için enflasyonun ciddi bir şekilde yükselmesini bekliyoruz. Ancak bir yıl öncesini düşündüğümüzde ise ekonomiler kapanmış durumdaydı. Aslına bakılırsa enflasyon önemli ölçüde geriledi” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo Makro Stratejiler Başkanı Mayıs ayının yatırımcılarda ve hükümet yetkililerinde önemli görüş değişikliklerine gebe olabileceğini belirtiyor. Schumacher, Mayıs ayının ekonomistler tarafından verilerdeki ani yükselişleri ve düşüşleri tanımlamak için kullanılan ‘son baz etkisi’ ayı olduğuna dikkat çekti.

Schumacher ekonomik tahminlerine ilişkin açıklamasında, “Bu süreç FED ve diğer politika yapıcılar için açıkçası çözülmesi zor bir sorun teşkil edecektir. Ekonomistler bunun gerçek bir enflasyon artışı olup olmadığını idrak etmek zorunda kalacaklar. Bunun gerçekten sürekli mi olacağını yoksa kısa vadeli mi olduğu sorusunu soracaklar” dedi.

Şirketlerin artan nakdi yatırımcıları zorlayacak

 

Risk iştahının korunduğu hafta geride kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)