E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahının korunduğu hafta geride kaldı---

Risk iştahının korunduğu hafta geride kaldı

Risk iştahının korunduğu hafta geride kaldı
26 Nisan 2021 - 09:15 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Global cephedeki risk iştahı yüksek momentumun genel olarak korunduğu bir hafta geride kaldı. EURUSD paritesinin 1.17 bölgesi etrafında konsolide olmasının ardından başta ABD olmak üzere küresel faiz hadlerindeki geri çekilişten olumlu etkilenenler listesinin ilk sırasında yer alması bugün itibarıyla işlemlerin 1.21 düzeyine taşınmasına imkan tanımış durumda. Elbette söz konusu durumun pozitif farklı yan etkileri de yok değil. Doğu Avrupa para birimlerinin bir kez daha EUR değer kazancından olumlu yönde etkilenmesi gerçeği karşımıza çıkarken, bahse konu yaklaşım Cuma günü kapanış rakamlarına da yansıdı. PLN, HUF, CZK, RON ve BGN gibi çaprazlarda USD karşısındaki değerlenme %0.5’li rakamlarda oluşurken, genel EMFX yaklaşımının ise değer kayıplarına işaret ettiğini not düşmek gerekiyor. Lira ise değer kaybı tarafında listenin ilk sırasında yer alarak günü tamamladı.

Türk lirası Amerikan doları karşısında 23 Nisan işlemlerini %-1.07 performans ile tamamlarken, BIST 100 endeksi kapanışı 22 Nisan fiyatlamalarında %1.10 değer kazancı şeklinde gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %18.59 olurken, ülke risk primi ise haftayı 424bp seviyesinden tamamladı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genel olarak değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-0.04, FTSE 100 %0, DAX %-0.27 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.67 düzeyinde performans sergiledi. Rusya grubu hariç işlem hacimleri son 5 gün ortalamalarına kıyasla %20’li düzeylerde azalışa işaret ederken, Rusya’da ise %125 artış yaşandı. Söz konusu eğilimin piyasa beklentisinin üzerinde faiz artışı gerçekleştiren CBR kaynaklı olduğunu değerlendiriyoruz.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansından pozitif yönlü ayrışma yaşanırken, majör ABD endekslerinin de kıtanın geri kalanından farklı fiyatlandığını bir ortam söz konusu oldu. Nasdaq endeksi günü %1.44 ile tamamlarken, S&P 500 %1.09, Dow Jones ise %0.67 ile takip edildi.
Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %0.97, Merval ise %0.53 düzeyinde performans sergiledi.

Asya’da hafta başlangıcı işlemlerin pozitif tarafta seyrine işaret ediyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %0.48, Hang Seng %0.05, CSI 300 %0.25 ve KOSPI %0.65 ile fiyatlanırken, USDCNH paritesi offshoreda 6.4840 ile yuanda değer kazancı şeklinde oluşmakta.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 26/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)