E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett için şok iddia!---

Warren Buffett için şok iddia!

Warren Buffett için şok iddia!
17 Kasım 2023 - 11:25 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın özel yatırımcı hesabından şirketi Berkshire Hathaway ile aynı hisseleri alıp sattığı iddia edildi. Ortağı Charlie Munger ise Buffett’a yönelik suçlamalara inanmıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın bireysel yatırımcı hesabından Berkshire ile aynı hisseleri alıp sattığı iddia edildi. Buffett ve Berkshire arasında çıkar çatışmasına neden olabilecek bu işlemler aynı zamanda ünlü milyarderin geçmişteki açıklamalarıyla çelişiyor.

ProPublica’nın iddialarına göre Warren Buffett kendi yatırımcı hesabından Berkshire’ın da alıp sattığı hisselerin ticaretini yapıyor. ABD Gelir İdaresi’nden sızdırıldığı iddia edilen raporlarda Buffett’ın 2009 ve 2012 yılları arasında özel hesabından Berkshire Hathaway’le aynı çeyrekte aynı hisseleri alıp sattığı belirtildi. Buffett’ın ve Berkshire’ın bu süre zarfında işlem yaptığı hisseler arasında Walmart, Wells Fargo ve Johnson & Johnson da var.

Buffett’ın milyarder iş ortağı olan Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger ise ortağına yönelik suçlamalara karşı çıktı. Munger, “Warren Buffett'ın kendisi için para kazanmak amacıyla şeytani bir şey yapmasının en ufak bir ihtimali olduğunu sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

Munger konuyla ilgili açıklamasında Buffett için, “Berkshire’a ne olduğunu kendi parasına ne olacağından daha çok önemsiyor. Tüm parasını hayır için harcadı. Artık bu paraya sahip bile değil” dedi. 99 yaşındaki Munger, Buffett’ın yaşamı boyunca hayır işleri için uğraştığını ve ölmesi halinde servetinin yaklaşık %99’luk kısmını bağışlayacağını taahhüt etmesini hatırlattı.

93 yaşındaki Buffett, Berkshire'dan ayrı bir bireysel yatırım hesabına sahip olduğunu ve varlıklarını üç ayda bir açıklaması gerektiğini kamuoyu nezdinde kabul etti.

‘Omaha Kâhini’ geçmişte Berkshire Hathaway ile olası bir çıkar çatışması biçiminde görülebilecek hisse senedi ticareti işlemleri yapmayı reddettiğini söylemişti. MarketWatch’un haberine göre, 2016 yılındaki Berkshire’ın yıllık hissedar toplantısında yaptığı açıklamada Buffett, “Berkshire ile çelişebilecek her şeyden uzak durmaya çalışıyorum” demişti. Efsane yatırımcı dört yıl öncesinde ise, “Berkshire'ın satın aldığı şeyi satın alamam” ifadelerini kullanmıştı. Berkshire Hathaway temsilcileri konuyla ilgili yorum taleplerine cevap vermedi.

Forbes verilerine göre Buffett 120,1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin beşinci insanı konumunda. Buffett’tan daha zengin olan diğer dört isimse Larry Ellison, Jeff Bezos, Barnard Arnault ve Elon Musk.

Cramer: Yatırımcılar yeni lider hisseleri arıyor

 

Wall Street boğaları opsiyon piyasalarında

 

'Muhteşem Yedili' 2023 yılına damga vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.18 Kasım 2023 00:17

    BUFFET GATES VAKFINA 30 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLADIĞI PARA VEFAT EDEN İLK EŞİNİN PAYI OLDUĞUNU OKUMUŞTUM KENDİ HESABINDAN KİLİSELERE 100 DOLAR BAĞIŞLAMAYI DAHİ ÇOK GÖRÜYORMUŞ NEDEN BAĞIŞLAMAŞIR ? BELKİ GENÇLİK AŞISI BULURLAR DA BEN DE YARARLANIRIM DÜŞÜNCESİ İLE BAĞIŞLAMIŞ OLABİLİR Mİ ACABA ?

  • baran17 Kasım 2023 19:43

    Yani speküasyon  Maniplasyon un kralı bunlarda!  Bunların hayatalrı yalan.