E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'i takip eden Asya borsaları zirve yaptı---

Wall Street'i takip eden Asya borsaları zirve yaptı

Wall Street'i takip eden Asya borsaları zirve yaptı
25 Mart 2020 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları ABD'deki kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varılması haberlerinin ardından keskin bir yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çarşamba günü Asya'da keskin bir şekilde yükseldi. Bu yükselişte Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen haberler etkiliydi. ABD Kongresi ve Beyaz Saray'ın korona virüs tarafından harap edilen bir ekonomiye yaklaşık 2 trilyon dolarlık yardım enjekte etme konusunda anlaşmaya yaklaşmasının ardından Dow Jones endeksinin 1933'ten bu yana en iyi gününe geçirdi.

Wall Street’te Salı günü Dow Jones endeksi %11,4’lük bir alım patlaması yaşarken ona en yakın S&P 500 endeksi de %9,4’lük  büyük bir alıma sahne oldu. Günlerdir ABD Senatosu’nun kurtarma paketiyle ilgili kararını hayal kırıklığıyla izleyen ABD borsaları için olumlu haber  patlama etkisi yarattı.

2 trilyonluk destek paketi onaylandı

Japonya’nın NIKKEI 225 endeksi %6 yükseldi. Hong Kong borsası endekslerinde HANG SENG %2,25 ve Shangai kompozit %1,5 yukarı yönü gösterdi. Güney Kore’de KOSPI endeksi %4,6 kazanç sağladı ve Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi de yükselerek %2’yi aştı. Tayvan’ın belirleyicisi Y9999 endeksi %4,3 yükseldi.

Kazançlara rağmen, yatırımcılar piyasaların dibe vurduğunu söylemekten çok uzaktılar. Yükselişler neredeyse geçen haftaki kayıpları karşılayacak cinsten ve  bu bir günden fazla sürmedi. Fakat ekonomistler ve yatırımcılar halen önümüzdeki günlerde ve haftalarda bazı korkunç ekonomik rakamlar görmeyi bekliyorlar.

Wells Fargo'nun baş yatırım uzmanı Adam Taback yükselişlerle ilgili, "Bugün iyi bir gündü. Fakat biz bunu mutlak bir dönüm noktası olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

New York borsası 1933'den sonraki en yüksek artışla kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet25 Mart 2020 09:29

    Yukarı çıkışlarda sınır kaldırılsa iyi olacak galiba. Diğer borsalar toparlanırken bizim borsa toparlanma da geride kalabilir bu şekilde. Toparlanma uzun sürebilir