E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yatırımcıları kaçacak yer arıyor---

Wall Street yatırımcıları kaçacak yer arıyor

Wall Street yatırımcıları kaçacak yer arıyor
30 Ekim 2020 - 10:38 borsagundem.com

ABD borsalarında yaklaşan kritik seçimlerle birlikte korona virüs vakalarının artması yatırımcıları hem ABD hem de Avrupa borsalarından kaçmaya zorluyor. Hisse senedi yatırımcıları için tek cazip yer Asya borsaları

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimleri yaklaşırken korona virüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi ve hükümetleri yeni önlemler almaya zorlaması küresel borsalarda soğuk duş etkisi yarattı. Londra merkezli sermaye yönetim danışmanlığı şirketi Shard Capital’ın Baş Stratejisti Bill Blain korona virüs gölgesinde gerçekleşecek ABD seçimlerini “dünya tarihinin en kritik seçimi” olarak tanımlıyor.

Marketwatch’un haberinde Blain, “Kış ayı karantinaları, ikinci ve şimdi de üçüncü enfeksiyon dalgası korkuları ve Avrupa’da çökmekte olan ekonomik toparlanma umutları sırasında çakılan hisse senetleri borsaları tamamen düşüş atmosferine soktu” ifadeleri kullandı. Blain’in ifadelerine göre borsalar kasım ayına krizle başlayabilir.

"Karanlık ve sefil gerçek"

Blain’in ayı piyasası yorumlarına göre teşvik paketlerinden gelen bedava paranın ne kadar yararsız olduğu parasal genişleme politikalarının “karanlık ve sefil gerçekliğiyle” önünde sonunda karşılaşıldığında anlaşılacak. Baş stratejist, “Yıkıcı bir krizi geçebilmek için muazzam piyasa destekleriyle piyasaları kandırabilirsiniz. Fakat hiçbir parasal genişleme bir bilgisayar pikselinden milyarlarca kez daha küçük olan minik bir virüsün kendi işini yapmasını engelleyemez” ifadelerinde bulundu.

Artan vaka sayısı global risk iştahını baskılamaya devam ediyor

Yatırımcılar ne yapmalı?

Peki yatırımcılar bir sonraki adımda olacaklara hazırlanmak için ne yapmalı? Blain konuya ilişkin, “Bu pandeminin üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullanarak temel hisselerden başarı beklediğini aktarıyor. Ancak baş stratejiste göre virüsle savaşmak için gerekli olan daha derin kısıtlamalar ve ekonomik anlamda ortak hareket etme ihtiyacı borsalar için daha fazla sorunun baş göstermesine neden olabilir. Blain yatırımcıları, “Borsaya yeniden gireceğiniz anı seçerken dikkatli olun” uyarısında bulunuyor.

Baş stratejist salı günü gerçekleşecek ABD seçimleriyle ilgili yorumlarında, “ABD seçimleri sonrası stratejilerimi belirleme aşamasındayım ve açıkçası bunun harcadığım zaman ve enerjiye değdiğinden emin değilim” dedi.

Wall Street'ten kaçanların rotası Asya borsaları

Biden’ın kazanması durumunda yeşil enerjiye olan destekler nedeniyle petrol satmak, teknoloji sektörünün içerisinde bulunduğu yasal sorunlar nedeniyle teknoloji hisselerinde açığa satışa dönmek gibi seçimlere ilişkin birçok farklı hareket alanı mevcut. Baş stratejist, “ABD’ye yönelik ileriye dönük ilgi çekici yatırımların şu anda daha sorunlu görüldüğünü artık itiraf etmem mi gerekiyor? Belki de yatırımlarımı başka bir yerde yapmalıyım” dedi.

Blain’in bakış açısına göre Avrupa’da ve İngiltere’de hisse senetleri fiyatları boşu boşuna ucuz değil. Bu nedenle baş stratejist bu bölgelerdeki yatırımları cazip görmüyor ve başka bölgelere yöneliyor. Blain Asya’daki yıllık yatırım portföyleriyle ilgilendiğini belirterek, “Küresel ekonominin Batı bölgesi pandemi nedeniyle yere serilirken Asya toparlandı ve koşuyor” ifadelerine yer verdi.

Yeni güvenli liman gelişen ülke hisseleri

 

Soros’un stratejistinden yatırımcılara uyarı

 

Borsalarda sert düşüş devam eder mi? Hangi hisseler güvenli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT30 Ekim 2020 10:57

    bir şey olmaz panikleyenler hep kayıp ederler.parayı borsadan başka yerde yapamazsın yeter ki yükselme potansiyeli yüksek verileri güçlü, arkasında ki sahipleri sağlam kimseler olsun.