E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHoward Marks: Yapay zeka rallisi çöküşten bağışık değil---

Howard Marks: Yapay zeka rallisi çöküşten bağışık değil

Howard Marks: Yapay zeka rallisi çöküşten bağışık değil
25 Nisan 2024 - 13:49 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Howard Marks, yapay zekanın etkisinin onu bir kazaya karşı korunaklı kılmadığını söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Howard Marks, yapay zekanın dünyayı değiştirme potansiyeli olsa da, bunun yapay zeka odaklı varlıkların başarısını garanti etmediğini ifade ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarını saran yapay zeka odaklı rallide geri çekilme dönemine girildi. Bu durum, yatırımcıların, yapay zekanın borsalara olan etkisini yeniden tartışmasına yol açtı.

Her balon, yaygın inançtan kaynaklanır

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, piyasa emektarı milyarder yatırımcı Howard Marks, “Her balon yaygın inançtan kaynaklanır. Herkes A'ya inanır ve A'dan yararlananlara Ay'a kadar teklif verilir. Görünüşe göre bu iş abartılıyor” diyerek yapay zeka odaklı rallide sona gelinmiş olabileceğini belirtiyor.

Yapay zeka söz konusu olduğunda Marks, teknolojinin dönüştürücü potansiyelini kabul ediyor ve kendisi de bundan faydalananlara gereğinden az mı yoksa gereğinden fazla mı değer verildiğini bilemeyeceğini itiraf ediyor.

Ancak Marks bunun yerine yapay zeka yatırımının ona, internetin 25 yıl önce ortaya çıkışını hatırlattığını ifade ederek şunları söylüyor: “Herkes internetin dünyayı değiştireceğinden emindi. Ve öyle de oldu. Ve yine de 90'ların sonundaki dot-com balonunda bu düşünceden yararlanan internet ve e-ticaret hisseleri büyük çoğunlukla artık değersiz.”

Milyarder yatırımcı, “Doğrusunu söylemek gerekirse yapay zekanın çok önemli olacağını düşünüyorum ama bu, işin kolay kısmı. Fakat bunun portföylere nasıl yansıması gerektiğini bilmek, işte işin asıl zor kısmı burası” diyerek yatırımcıların işinin pek de kolay olmadığını altını çiziyor.

Organize bir din

Yine de tahminciler bu zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor. Geçen hafta Goldman Sachs, yarı iletken üreticilerinden güvenlik yazılımı geliştiricilerine kadar uzun vadede kazanacağını düşündüğü sektörleri özetledi.

Bu arada Wall Street'in diğer güçlü isimleri de kendi tahminlerini dile getiriyor. Buna, yapay zekanın elektrik talebinden yararlanmak için altyapıya büyük yatırım yapan ‘Big Short’ yatırımcısı Steve Eisman da dahil.

Daha yakın geçmişteki gelecek öngörülerine bakıldığında ise Bank of America’nın, yapay zeka harcamalarının büyümenin önemli bir itici gücü olduğunu öne sürerek geçen ay S&P 500 hedefini yükseltmesi öne çıkıyor.

Ancak Marks genel olarak makro tahminlerde bulunanlara karşı şüpheci davranıyor ve Wall Street tahminlerine çok fazla güvenilmemesi konusunda uyarıda bulunarak bu süreci ‘organize bir din’ olarak nitelendiriyor. Marks, “Fiyatların mutlaka doğru olması gerekmiyor, bunlar yalnızca fikir birliğinin en doğru göstergesi, başka bir şey değil” diyor.

Wall Street borsalarında akıllı risk alma zamanı

 

Borsada karamsarlık yükseliyor

 

JPMorgan: Hisse senetleri için aşağı yönlü riskleri arttı

 

BofA: ABD hisse senetlerinden çıkış devam etti

 

Korku endeksi yükseliyor, hisse senetlerinde düşüş bekleniyor

 

Nisan ayındaki düşüş, boğa piyasanın devam edeceğinin işareti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)