E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros’un stratejistinden yatırımcılara uyarı---

Soros’un stratejistinden yatırımcılara uyarı

Soros’un stratejistinden yatırımcılara uyarı
29 Ekim 2020 - 16:24 borsagundem.com

Bir dönem George Soros’un yanında baş stratejistlik görevini de yürüten milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller ABD ekonomisinin 3 ila 5 sene içerisinde toparlanamayacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar korona virüs ve ABD seçimleri gündemiyle zorlu günler geçiriyor. Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller ise Demokratların ABD Kongresi’ni ve Beyaz Saray’ı ele geçirmesi haline borsaları zorlu günler beklediğini belirtiyor.

Bloomberg’in haberine göre Robinhood Yatırımcıları Konferansı’na katılan Druckenmiller, “O kadar fazla borç aldık ki hisse senetlerinin önümüzdeki üç ila beş yıl arasında herhangi bir getiri sağlaması konusunda şüphe duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük para yöneticilerinden birisi George Soros’un yanında baş stratejistlik de yapan Druckenmiller son otuz yılda her sene yatırımlarıyla ortalama %30 getiri elde etmeyi başardı. 5,8 milyar dolarlık net serveti bulunan uzman stratejist yüksek vergiler ve enflasyon öngörülerine bağlı olarak ABD Doları için açığa satış pozisyonunu tercih ediyor. Druckenmiller 4 yıl içerisinde ABD’de enflasyonun %4’ün üzerine çıkacağını, altın fiyatlarının ve ABD Hazinesi tahvil verimlerinin yükseleceğini ve ABD’deki işsizliğin %7 civarında olacağını öngörüyor.

Baş stratejist hisse senetleri açısından tamamen ayı piyasası destekçisi olarak da görülmüyor. Druckenmiller havayolu şirketleri ve kurvaziyer sektörü gibi pandemiden zarar gören hisselerin bir aşının ortaya çıkması ve bir finansal teşvik paketinin gelmesi halinde kârlı yatırımlar olabileceğini belirtiyor. Ancak uzun zamandır borsaların yükselişine liderlik eden teknoloji hisseleri baş stratejiste göre güçlü rallilerinin ardından bir satış dalgasına maruz kalabilir.

ABD borsalarında Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Çarşamba günkü sert düşüşün ardından ekside bir açılışa hazırlanıyor. Endeksler geçtiğimiz gün Avrupa’daki korona virüs vakalarının yeni kısıtlamalara neden olması ve salgının dünya çapında vaka sayılarını arttırması haberleriyle %3’ün üzerinde düşüşler kaydetmişti.

Teknoloji devleri güçlü bilançolara rağmen kâbusu yaşayabilir

 

Borsalarda sert düşüş devam eder mi? Hangi hisseler güvenli?

 

ABD seçimleri borsaları sarsacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ30 Ekim 2020 10:59

    soruz farklı birisidir.ingiltere devletini batırma noktasına geçen adam olarak tarihe geçmiştir.