E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endekslerine tahvil faizlerinde düşüş dopingi---

Wall Street endekslerine tahvil faizlerinde düşüş dopingi

Wall Street endekslerine tahvil faizlerinde düşüş dopingi
23 Mart 2021 - 00:08 borsagundem.com

Son 14 ayın rekoru olan yüzde 1.75'e kadar yükselen Hazine tahvil faizlerinin yüzde 1.66'ya gerilemesi ABD borsalarını yükseltti. Teknoloji hisselerindeki kazançlar sayesinde Nasdaq en fazla yükselen endeks oldu

ABD borsaları, haftanın ilk işlem gününü tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle yükselişle tamamladı.

Güne karışık bir seyirle başlayan endeksler, tahvil faizlerindeki düşüşün etkisiyle gün içerisinde pozitif bir seyir izledi.

Geçen hafta Ocak 2020'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 1,75'e kadar yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizleri, bu seviyelerden geri çekilerek bugün yüzde 1,66'ya kadar indi.

Tahvil faizlerindeki gerileme, teknoloji hisselerinin de toparlanma göstermesini sağladı. ABD'nin büyük teknoloji şirketlerinden Apple, Microsoft ve Netflix'in hisseleri yüzde 2'yi aşkın değer kazanırken, Amazon ve Facebook'un hisseleri yüzde 1'in üzerinde yükseldi. 

Yatırım yönetim firması Ark Invest, Tesla'nın hisse senedi fiyat hedefini, 2025’e kadar 3.000 dolara çıkardı. Bu tahmin sayesinde Tesla hisseleri yüzde 3.1 değer kazanarak Nasdaq'ın yükselişine katkı yaptı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 103,23 puan ve yüzde 0,32 oranında artışla 32.731,2 puanda tamamladı. S&P 500 Endeksi 27,49 puan ve yüzde 0,70 oranında kazanarak 3,940,59'a yükseldi. Nasdaq ise 162,31 puan ve yüzde 1,23 oranında artışla günü 13,377,54 puanla tamamladı.

3 TRİLYON DOLARLIK ALTYAPI VE İSTİHDAM PAKETİ 

Öte yandan, ABD basınında yer alan haberlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi danışmanlarının, ülke ekonomisini desteklemek amacıyla 3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam paketi hazırladığı bildirildi.

Powell: Ekonomik toparlanma beklenenden daha hızlı

YELLEN VE POWELL'DAN KONGRE SUNUMLARI

Analistler, piyasalarda bu hafta, Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler, tahvil piyasasının seyri, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın salı ve çarşamba günü Temsilciler Meclisi ile Senatoda yapacağı sunumların yanı sıra veri takviminin takip edileceğini bildirdi. 

ABD'de tahvil getirisindeki düşüş Nasdaq'a pozitif yansıdı

 

ABD tahvil faizleri geriledi

 

ABD'de ikinci el konut satışları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)