E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de tahvil getirisindeki düşüş Nasdaq'a pozitif yansıdı---

ABD'de tahvil getirisindeki düşüş Nasdaq'a pozitif yansıdı

ABD'de tahvil getirisindeki düşüş Nasdaq'a pozitif yansıdı
22 Mart 2021 - 20:20 borsagundem.com

ABD'de 10 yıllık tahvil getirisindeki düşüş Nasdaq'a pozitif yansıdı

ABD'de 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1.70'in altına indi, S&P 500 yükselirken ve Nasdaq 100 Endeksi'nde yükseliş yüzde 2 oldu.

NASDAQ 100 ENDEKSİ, YAKLAŞIK YÜZDE 2 YÜKSELDİ

Tahvil getirilerindeki düşüş, hisse senetleri için bir kuyruk rüzgarı yaratırken teknoloji hisseleri ABD hisse senedi kazançlarına öncülük etti.

S&P 500 Endeksi yükselirken Nasdaq 100 Endeksi, 10 yıllık ABD tahvil getirisinin yaklaşık 14 aydaki en yüksek seviyelerden, yüzde 1.70'in altına düşmesiyle yaklaşık yüzde 2 yükseldi.

"HER HAREKET ETKİLENDİ"

ABD'de geçen haftaki hazine satışları, yatırımcıların politika yapıcıların güven verici yorumlarına rağmen, daha güçlü bir ekonomik iyileşmenin enflasyonu artırabileceğinden endişe duymaya devam ettiklerini açık bir şekilde hatırlatırken piyasa dinamikleri, aşılar küresel pandemiyi kontrol altına almaya çalışırken büyümenin şirket kârlarını artıracağına inanıyor.

Baird'de yatırım stratejisi analisti Ross Mayfield, "Uzun vadeli getirilerdeki artış, yüksek büyüme unsurlarındaki büyük satışlardan ekonomik olarak daha hassas sektörlere dönüşe kadar hisse senedi piyasalarında gördüğümüz her hareketi etkiledi" yorumunu yaptı.

ABD'de ikinci el konut satışları azaldı

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

ABD tahvil faizleri geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)