E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri yükselişle açıldı---

Wall Street endeksleri yükselişle açıldı

Wall Street endeksleri yükselişle açıldı
07 Mayıs 2021 - 16:48 borsagundem.com

ABD borsaları beklentilerin altında kalan Nisan ayı istihdam verilerine rağmen güne yükselişle başladı. Yatırımcılar Nisan ayı tarım dışı istihdam rakamlarının 1 milyonun üzerine çıkmasını bekliyordu


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 artışla 34.551,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 yükselişle 4.215,26 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,88 yükselişle 13.753,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0030 düşüşle %1,538 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında ekonomik toparlanmanın etkileri hissedilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Dow Jones Endeksi beklentilerin altında gelen işsizlik rakamlarıyla %1’lik yükselişin ardından rekor kapanışa ulaştı. Benzeri bir yükselişin ardından S&P 500 Endeksi de geçtiğimiz aydaki rekor kapanışıyla arasındaki farkı 10 puana kadar düşürdüğü günün ardından yeni güne rekor hedefiyle başladı.

Wall Street yatırımcıları gün içerisinde açıklanan ve beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam verilerini değerlendiriyor. Mart ayında ulaşılan 916 bin tarım dışı istihdam rakamının ardından ekonomistlerin beklentileri bu rakamın Nisan ayında 1 milyonu aşacağı yönündeydi. Ekonomistlerin beklentileri ABD’de korona virüs aşılanma oranlarının artmasıyla birlikte her geçen gün daha fazla işletme yeniden açılacağı ve bu sayede istihdam rakamlarının güçlü bir şekilde artacağı yönündeydi. Ancak 1 milyon artış göstermesi beklenen verilerdeki artış 266 binde kaldı. Nisan ayında ABD'deki işsizlik de pandemi yılının Nisan ayından bu yana ilk kez yükseliş kaydetti.

Nisan ayı istihdam raporunun yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilmesindeki bir diğer sebepse ABD Merkez Bankası’nın (FED) kolay para politikası. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ekonomik toparlanmanın göstergesi olarak istihdamın düzene girmesini koşul olarak gösteren FED, istihdamdaki güçlü toparlanmayla para politikasını beklenenden erken sıkılaştırabilirdi. Yatırımcılar yakın gelecekte FED’in piyasalarla uzlaşan politika tercihlerini yeniden değerlendirebileceğinden endişe ediyor.

ABD tarım dışı istihdam verisi zayıf geldi

 

Bu krizden çıkışın bedeli 3 trilyon dolar

 

Goldman Sachs, kripto para 'trade' edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)